Місто

​Як житомирські садочки готуються приймати дітей

25 May 2020, 17:28

Температурний скринінг біля воріт, дезінфікуючі засоби при вході та лише іграшки, які можна помити.

25 травня Житомир.info подивився, як житомирські садочки готуються приймати дітей.

«Всі готуємося. У четвер були виділені кошти 1 млн 300 тис. грн на придбання термометрів, дезінфікуючих засобів. Практично на найближчі кілька місяців всі наші 46 закладів забезпечені. Які новації? По-перше, це термометрія біля закладу. Дитина повинна йти до садочка здорова, без ознак захворювання. Використання дезрозчину, не лише в харчоблоці та медичному кабінеті, як було впроваджено і ми всі це бачили та користувалися, а й у групах. Сьогодні є групи з окремим виходом, де діти не будуть спілкуватися між собою у групах. Будуть скасовані групові заняття - це в музичних та спортивних залах. Перевага буде надана іграм на свіжому повітрі», - розповідає заступниця Житомирського міського голови Марія Місюрова.


Заклади працюватимуть у закритому режимі - це означає, що батькам вхід на територію заборонений, тому приводити та забирати дітей потрібно у визначений час. Всі працівники обов'язково мають бути в масках, стан здоров'я вихованців дошкільного закладу мають перевіряти протягом дня.

«Що стосується медичних працівників, вони повинні оглядати дітей постійно, це буде зроблено і в середу 27 травня. Потім проводити поточний моніторинг протягом дня. Також повинні дивитися за такими моментами: як працюють вихователі та помічники вихователів. Ми повинні всі навчитися працювати у таких умовах, бо ми розуміємо, що це не на місяць, а на довготривалий період. Згідно з санітарними нормами він (ізолятор) повинен бути. Я думаю, що там не повинно бути дітей, але на випадок, якщо у дитини піднялася температура о 12 годині, або о 13 годині, то медичний працівник повинен помістити дитину в ізолятор, оглянути її, викликати батьків та вже по ситуації діяти», - говорить Марія Місюрова.

Співробітники дитячого садочку мають пройти тест на COVID-19. Заступниця міського голови Марія Місюрова запевняє, що до 27 травня встигнуть всіх перевірити.

«На сьогодні немає хворих на COVID-19 (співробітників садочку). Мова йде про експрес-діагностику на антитіла. Силами Центру ПМСД мобільними бригадами. Також йде огляд, в першу чергу, це працівники харчоблоку та медичні працівники. Сьогодні у нас по графіку йдуть, бо у нас 46 закладів, за два дні ми встигнемо це зробити», - каже Марія Місюрова.

Також у садочку розповіли: поки діти на вулиці - буде проводитись кварцування приміщень.

Скільки буде дітей у групі, остаточної цифри поки не називають.

«Потреба, яка є сьогодні по всім закладам - це 5 611 дітей. Скільки прийде цих дітей, більше чи менше, ми зможемо дізнатися лише у середу. Я думаю, що та кількість, яка сьогодні є, до потреби у нас не вистачає дітей. Те що вони рівномірно розподіляються по закладах, я у цьому не впевнена, бо є райони, де є більша потреба, а де є менша. Ми рекомендуємо робити різновікові групи, де не може бути в одній групі 20, а в других 10. Зрозуміло, що до 15 дітей ми будемо дотримувати», - говорить заступниця директора департаменту освіти Житомирської міської ради Світлана Ковтуненко.

Завідуюча ДНЗ №6 запевняє: готові приймати дітей, адже можуть створити безпечні умови.

«Ми готові до роботи після карантину. Для дошкільних закладів карантин - це не щось нове, групи періодично перебувають на карантині, коли діти хворіють. Що для нас нове - це «масочний режим», дезрозчини та антисептики для рук. Але до «масочного режиму» ми вже звикли за два з половиною місяці на карантині, тому це не новина. Дітей приймати, виміряти температуру - це також не проблема», - каже завідуюча ДНЗ№6 Тетяна Казмерчук.

Нагадаємо, 22 травня виконком дозволив роботу дитячих садочків з 27 травня.

Як повідомляв Житомир.info, 21 травня у Житомирі готуються до відкриття дитячих садочків: вихователі обдзвонюють батьків, а в міськраді оприлюднили форму реєстрації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: карантин коронавірус. дитячий садок ДНЗ дитсадок  
Матеріали по темі