Події

На вокзалі у Житомирі шахрай зібрав з 16 заробітчан гроші за працевлаштування за кордоном і втік

2 June 2020, 11:10

У Житомирі біля центрального автовокзалу шахрай ошукав 16 заробітчан, які планували поїздку на роботу за кордон. Чоловік зібрав з 16 пасажирів автобуса гроші і зник.

Про це Житомир.info розповіли читачі.

«Біля вокзалу автобус з київськими номерами. Там люди з різних куточків України, які їхали на роботу у Францію. Організатор поїздки зібрав з усіх по 140 євро і сказав, що йде робити страховки, а сам зник. Людей було 16.Камери на вокзалі показали, що він зайшов у приміщення автовокзалу і пропав», – розповів читач.

У ГУНП у Житомирській області інформацію про подію підтвердили і зазначили,що відкрили кримінальне провадження і шахрая розшукують.

«1 червня до поліції звернулась група громадян із повідомленням про ошуканство, пов’язане із роботою за кордоном. Усі вони відгукнулись на оголошення в інтернет-мережі про можливість заробітку в європейській країні. Однак через несумлінного організатора поїздки втратили кошти та не дістались місця призначення. Повідомлення про подію надійшло на службу «102» близько 14:30 від пасажирів автобусу міжнародного сполучення, що знаходився на місцевому вокзалі. Працівники слідчо-оперативної групи Житомирського відділу з’ясували, що транспортний засіб прибув з м. Києва близько години тому. У його салон, де знаходились 16 пасажирів, зайшов чоловік, ніби організатор поїздки для працевлаштування за кордоном, і зібрав з кожного по 140 євро. Потому незнайомець вийшов з автобуса під приводом нагальної справи і не повернувся», – повідомили в поліції.

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

У поліції зазначають, що попередньо встановлено, що заявники, плануючи роботу за кордоном, звернулись до посередника через контакти, розміщені на одному з відомих інтернет-ресурсів. 1 червня була призначена дата виїзду і на вокзал м. Житомира прибув замовлений організатором автобус. Однак спілкування з ним обмежилось лиш збиранням з кожного з пасажирів грошей, після чого чоловік утік.

Нині поліцейські встановлюють особу шахрая та застерігають інших громадян від подібного ошуканства

Як повідомляв Житомир.info, у квітні кіберполіція викрила двох шахраїв з Житомирської області, які налагодили схему «працевлаштування» за кордоном.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай заробітчани гроші працевлаштування  
Матеріали по темі