Місто

У гідропарку запрацювала човнова станція: можна взяти на прокат катамаран та човен, сапбордів поки немає

18 June 2020, 18:23

Купальний сезон у гідропарку офіційно не стартував, натомість минулого тижня на території відновила роботу човнова станція «Чайка». Тут можна взяти на прокат катамаран чи човен, а також записатися на тренування із греблі на драгонботах.

«Людей зараз дуже мало ходить, напевно, це пов'язано з карантином, але на пляжі людей вистачає, купатися всі люблять у спеку. Ціни цьогоріч змінилися, подорожчало на 5 гривень: минулого року човни були по 45 грн, цього року – 50 грн. Щодо сапбордів, то я одразу скажу – не знаю, коли вони будуть і чи будуть взагалі у цьому році. Каса працює з 11:00 до 19:00, а так ми працюємо до 20:00. Тобто о 19:00 можна ще прийти годинку покататися. Найчастіше приходять папи з дітками 7-8 років і в основному пенсіонери, молодь приходить під вечір», - розповідає касир човнової станції Тетяна Дверник.


«Перший раз каталися на катамарані, все сподобалося, тільки тут катамарани знаходяться, тому сюди приїжджаємо. Звичайно пофарбувати б їх трішки, чесно кажучи. Правильно, що в кожному місті є такі місця, де можна взяти човен, катамарани, і для дітей приїжджають в основному», - ділиться відвідувач Олег.

Заняття на човнах-драконах – безкоштовні та проходять кожного дня і для дітей, і для дорослих. Сьогодні на станції тренується більше 70 дітей різного віку та рівня підготовки.

На території станції під час карантину встигли встановити нові глядацькі трибуни для майбутніх змагань на драгонботах та понтон.

«Новий понтон, нові човни, зробили сходи до понтона. Цікава річ, що каміння для них зняли зі сходів у парку Гагаріна й ми його задіяли тут. З 16:00 кожен день у нас діти, а на вечір після робочого дня до нас приходять дорослі. Ми розсаджуємо людей з більшою дистанцією, у різні човни. Добре, що у нас достатня кількість човнів, щоб витримувати карантинні обмеження. Як карантин знімуть, то човнів буде не вистачати, бо бажаючих дуже багато», - говорить президент федерації з веслування на човнах «Дракон» Дмитро Мороз.

Як житомиряни відпочивали у гідропарку 10 червня дивіться у фоторепортажі

Як повідомляв Житомир.info, 18 травня 2020 року головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів, що не заборонятимуть відвідувати пляжі, але просять дотримуватися дистанції. Лабораторний центр з 8 по 10 червня перевірив якість води на пляжах в Житомирській області й не рекомендує купатися в трьох річках.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гідропарк човен човнова станція драгонбот сапборд катамаран  
Матеріали по темі