Місто

Чи підтримують житомиряни продовження дистанційного навчання у школах з 1 вересня. Опитування

10 July 2020, 17:36

Поки в уряді розмірковують над тим, як навчатимуться діти у школах з 1 вересня, Житомир.info поцікавився думкою житомирян та запитав, чи підтримують батьки продовження дистанційного навчання.


«Ми проти дистанційного навчання, діти тупими будуть. Вони ж не навчаються онлайн, там немає тієї інформації, щоб викладач міг доступно пояснити, якщо щось незрозуміло», – відповідає Олена.

«Ми навчаємось в школі №17, воно (дистанційне навчання, – ред.) ефективне, але все одно важко батькам, якщо є ще маленька дитина, а чоловік працює і приходить ввечері, дитині все не втолкуєш», – додає Наталія

«Я однозначно вважаю, що діти повинні спілкуватися з вчителем, тому дистанційне навчання не підтримую. У нас дитина сиділа вдома і займалася в ноутбуці з вчителем, і мене це не задовольняло», – ділиться Руслан.

«По інтернету надсилали, що нам потрібно робити. Ми робили, «фоткали» вчителю і так постійно було», – каже школяр Іван.

«У мене дочка педагог, вона душею перетліла за всіх своїх учнів. Поки вона виставила чверть, оцінки за правильні знання, вона сказала: ні, краще б я їздила, довше у школі була, ніж я сиджу за комп'ютером і з усіма спілкуюся. Тільки в школі, тільки треба лише захотіти», – розповідає Любов.

«Можливо, навіть так, життя дитини мені дорожче, ніж якісь там… Бо я сама лікарем працюю. До нас дуже багато звертається пацієнтів, але ж ми не знаємо, з ким спілкуємось», – говорить Анна.

«Потрібно дивитися по обставинах, як воно буде, але я проти цього всього. Не згодна, тому що дитині потрібен вчитель, який буде пояснювати, а не самі по собі, а як я можу пояснити дитині 2 класу. Дуже важко відбувалося навчання, це не навчання», – зазначає Ольга.

Нагадаємо, 8 липня 2020 року пресслужба міської ради повідомила, що виконавчий комітет Житомирської міської ради має намір схвалити текст звернення щодо дистанційного навчання у школах та надіслати його т.в.о. Міністра освіти та науки України Сергію Шкарлету. У тексті звернення мова йде про те, що влада міста бачить ряд проблем в разі продовження карантину та дистанційного навчання з 1 вересня 2020 року, і пропонує розробити рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів, які дозволять своєчасно створити безпечні умови перебування дітей у закладах освіти.

Як навчалися житомирські школярі під час карантину, дивіться у відеосюжеті

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі з 12 березня 2020 року призупинили навчальний процес у загальноосвітніх та дошкільних закладах. До кінця навчального року діти навчалися дистанційно.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа начання дистанційне навчання  
Матеріали по темі