Місто

Житомиряни знову зможуть відстежувати приватні маршрутки по GPS: у мерії визначили оператора системи моніторингу

15 July 2020, 16:36

У міській раді відбувся конкурс з визначення єдиного оператора системи GPS-моніторингу для громадського транспорту у Житомирі. Переможцем стала приватна фірма «Дозор-Україна». Якщо ж виконком затвердить це рішення, житомиряни зможуть знову відслідковувати усі міські маршрути в одному мобільному додатку, на сайті Dozor або ж на зупинках.

«У нас одна людина, яка заявилась (на конкурс – ред.), інші, наскільки я розумію, хотіли, але щось не встигли, не встигли вчасно подати документи. Виграла компанія «Дозор-Україна», яка презентувала нам свою презентацію, доволі непогану. З п'ятниці у нас є 5 днів на оформлення усіх протоколів, на зауваження і на вивчення усіх документів, які подавались. Якщо все гаразд, я думаю, що сьогодні чи завтра вже підпишемо усі протоколи і будемо готувати рішення виконавчого комітету на визнання переможцем компанію «Дозор-Україна» як оператора GPS- моніторингу у Житомирі», – розповідає заступник міського голови Олександр Шевчук.


Раніше в управлінні транспорту та зв’язку пояснювали, що проблема виникла в тому, що, згідно з договором, перевізники зобов'язані встановити GPS-трекери, однак єдиного оператора тоді не визначили. Тому у мерії сподіваються, що цього разу система буде працювати.

«В умовах конкурсу (для перевізників – ред.), який ми все-таки проведемо, буде прописано, що для нашого перевізника, який вийде на той чи інший маршрут, буде обов'язкова умова, щоб була встановлення система GPS-моніторингу та одна з основних умов, щоб він відображався у системі. Я думаю, що у всіх встановлені (GPS-трекери, – ред.), тільки різні оператори. Ті, що не встановлені, я думаю, що вони перейдуть на оператора, який виграв у нас на конкурсних умовах, і в рішенні виконавчого комітету, думаю, що пропишемо дати, коли ми надамо час на встановлення і заключення договорів з оператором. На сьогодні ще немає розрахунку, я думаю це (обслуговування для перевізників, – ред.) приблизно від 80 до 95 гривень в місяць за один трекер», – каже Олександр Шевчук.

Оформлення таких договорів з перевізниками може зайняти від одного тижня і до місяця, але спершу питання мають розглянути на засіданні виконавчого комітету.

Нагадаємо, 18 березня 2020 року в Житомирській міській раді оголосили конкурс, щоб визначити підприємство, яке буде впроваджувати систему GPS-моніторингу транспорту.

Як повідомляв Житомир.info, більшість перевізників відімкнули GPS-трекери чи перейшли на іншого оператора, який показує рух транспорту лише на своєму сайті. На початку березня 2020 року у міській раді пояснювали, чому більшість маршруток не відображається на електронних табло, що знаходяться на зупинках, та де можна відстежувати транспорт в онлайн-режимі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: транспорт маршрутка GPS Dozor  
Матеріали по темі