Місто

​Комісія УАФ визначала, чи зможуть житомирські стадіони приймати матчі Першої ліги

22 July 2020, 17:45

22 липня фахівці Української асоціації футболу та Професійної футбольної ліги приїхали до Житомира для інспекції житомирських стадіонів на відповідність їх до норм проведення матчів першої ліги. Наразі, за попередніми висновками, стадіон «Спартак Арена» не зможе бути основним стадіоном для матчів ФК «Полісся». Натомість, центральний стадіон потенційно після завершення всіх будівельних робіт міг би приймати матчі Прем'єр-ліги, ба навіть, міжнародні матчі молодіжних збірних України з футболу.

«В даний момент стадіону важко дати оцінку, бо він не зданий в експлуатацію. Це ключовий момент. Тут має бути оформлений акт відповідності спортивної споруди і тільки після того можна буде говорити, що стадіон відповідає певним критеріям. Після того, як ми провели огляд, ми сформуємо рекомендації, вкажемо чого не вистачає, якими є мінімальні вимоги. щоб можна було приймати матчі. Щоб в подальшому стадіон відповідав найвищому можливому критерію, тобто, третьому, який є максимумом для цього стадіону. Потенційно, це можуть бути і міжнародні матчі, скажімо, молодіжної збірної України, чи інші матчі такого рівня. Але тут ще дуже багато треба зробити. Тобто, потенціал - третя категорія, але ще дуже багато недоробок», - розповідає менеджер з реалізації спеціальних проєктів Юрій Нестрига.


Наразі експерти кажуть: цілком ймовірним є варіант, що ФК «Полісся» вже у вересні може розпочати сезон в Першій лізі на центральному стадіоні.

«Все зводиться до того, чи буде стадіон зданий в експлуатацію. Це буде основним критерієм. А ті недоліки, які є, гіпотетично можна усунути. Ми це розпишемо. В принципі, якщо буде на те воля, то їх можна виправити. І довести стадіон до того рівня, щоб він приймав матчі такого рівня», - каже Юрій Нестрига.

Після роботи комісії УАФ та ПФЛ питання проведення матчів на центральному стадіоні на старому бульварі залежатиме від того, наскільки оперативно підрядні організації зможуть виконати рекомендації фахівців.

«Якщо ми говорили про те, що ми можемо в перспективі приймати матчі тут без глядачів, то сьогодні ми почули про те, що за невеликих доопрацювань, цей стадіон (в разі, якщо буде дозвіл) зможе прийняти перші матчі з глядачами. Я думаю, це дуже велика подія. Для нас це дійсно хороша новина, що все-таки ми рухаємось, можливо, не так швидко, як ми б хотіли, але рухаємось в правильному напрямку. Я дуже вірю в те, що сьогоднішня комісія випрацює фінальний документ і він буде відправлений замовнику будівництва в Житомирську облдержадміністрацію, власнику - обласній раді, і нам футбольному клубу, який подавав документи на атестацію і чекає фінального рішення, і згодом всі роботи будуть дороблені, буде прийняте позитивне рішення і попередньо 5 вересня, якщо це буде домашній матч, або, можливо, трохи пізніше, 10 вересня, цей стадіон зможе прийняти глядача після реконструкції», - каже директор ФК «Полісся» Володимир Загурський.


Нагадаємо, 16 липня житомирський футбольний клуб «Полісся» провів тренування на центральному стадіоні, після якого журналістам Житомир.info вдалось поспілкуватись із новим головним тренером команди Сергієм Шищенком про його перші враження від роботи.
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: стадіон ФК «Полісся» «Спартак Арена»  
Матеріали по темі