Місто

​У Житомирі комунальники зрізають аварійні дерева та викошують доріжки на Смолянському кладовищі

27 July 2020, 17:24

Житомиряни скаржаться на занедбаний стан Смолянського кладовища та відсутність можливості пройти до могил померлих родичів через чагарники та густі зарослі. Втім директор КП «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» Василь Ганченко запевнив Житомир.info, що комунальники викошують траву на доріжках і прибирають сухі аварійні дерева.


27 липня до редакції звернулись родичі похованих на кладовищі зі скаргою - на території кладовища комунальники не викошують траву та не прибирають рослини, які заважають пройти до могил.

«Уже кілька років поспіль абсолютно не очищаються проходи між рядами могил, підійти до своїх близьких просто нереально», - йдеться в електронному листі.

Щоб з’ясувати, чи так це насправді, журналісти звернулись до Василя Ганченка - керівника комунального підприємства «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування», яке опікується закритими та діючим кладовищем у Житомирі.

«На могилах ми не ріжемо ні трави, ні кущів, нічого. Ми прибираємо доріжки і вивозимо сміття. І якщо є аварійні дерева, то просимо верхолазів зрізати ці дерева, бо на кладовищах це робити дуже непросто. Що стосується захаращеності, то така сама ситуація і на Корбутівському кладовищі. Причина дуже проста: люди банально лінуються прибирати могили своїх родичів. Це не тільки по Житомиру. Це по Україні така проблема є. Просто наші люди трохи ледачі. Ви можете так і написати: люди приходять на могилу, розгорнули траву, поклали пару цукерок і вони вважають, що це вони вже навели там порядок. Зараз на Смолянському кладовищі ми зрізали три сосни, стовбури великого діаметра, вони були сухі. Ріжемо акації. Але влітку їх різати доволі складно, багато аварійності. Смолянське військове ми зараз докошуємо, а на цивільному ми викошуємо доріжки, під парканом. Робимо те, що ми дійсно зобов’язані робити», - сказав директор КП «Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування» Василь Ганченко.

Нагадаємо, влітку 2018 житомиряни скаржились на зрізані акації на Смолянському цивільному кладовищі, які деякий час лежали на могилах. Тоді комунальники пообіцяли усе прибрати.

Про історію одного з найстаріших кладовищ Житомира читайте тут.

Як повідомляв Житомир.info, у 2012 році на Смолянському кладовищі у Житомирі розпочали реконструкцію Свято-Миколаївської церкви, якій понад 120 років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Смолянське кладовище цвинтар могила прибирання СККПО  
Матеріали по темі