Суспільство

​ Четверо абітурієнтів з Житомирської області набрали по 200 балів на ЗНО

13 August 2020, 15:34

Четверо абітурієнтів з Житомирської області набрали по 200 балів з трьох предметів на ЗНО. Нагородити майбутніх студентів 13 серпня приїхав заступник міністра освіти Ігор Гарбарук.

Максимальний бал з історії набрав учень Новочорторийської ЗОШ І-ІІІ ст. Микита Скримінський. Хлопець зізнається, до ЗНО готувався самостійно, здивувався, коли отримав найвищий бал.

«Набрав 200 балів з історії України, а 199 балів з української мови. Готувався сам, але були такі моменти, які не знав, то я радився зі своїм шкільним вчителем. Коли готувався, мені було складніше, ніж на самому ЗНО, коли робив тести. На самому ЗНО не було почуття страху, я побачив, що завдання легкі, зрозумілі, впевнено робив завдання і отримав такий результат. Я здивувався результату, тому що коли готувався і робив тести за попередні роки, таких результатів не набирав. Були трохи менші, але не такі високі. Відразу після ЗНО я приїхав додому, перевірив з неофіційних джерел і здивування було надзвичайно великим. Довгий час планував вступати на факультет журналістики, хотів бути вашим колегою, довгий час обирав вузи і зійшовся на думці, що буду поступати в Грінченка. Потім, поспілкувався зі знайомими і мені сказали, що є така спеціальність, як «Публічне управління». Коли я вивчав історію, то почав цікавитися політикою, і мені хотілось би займатися політичною журналістикою. Ось тому планую вступати до Київського політехнічного інституту, бо, як на мене, там найкраща підготовка управлінців нового типу», - ділиться Микита Скримінський.


200 балів з хімії вдалося набрати двом учням: Коржовській Вікторії учениці Довбиської школи та Роману Прокопчуку учню Новоборівського ліцею. Хлопець розповідає: завдання були нескладні, до тестування допомагала готуватися мама.

«Українську мову я склав на 193 бали, математику на 196 балів, фізика 198 балів і хімію на 200 балів. Оскільки в мене був досвід олімпійця, я з восьмого класу їздив на олімпіади, то ЗНО було для мене не складне. Мама мені допомогла, вона в мене вчителька хімії, і з восьмого класу привчила любити хімію. Планую пов'язати себе з хімією або з інформаційними технологіями, тому що це дуже перспективно. Напевно, Київський національний університет ім. Тараса Шевченка», - говорить учень Новоборівського ліцею Роман Прокопчук.

Найвищий бал з англійської мови набрала учениця Житомирського екологічного ліцею №24 Валерія Шепетько. Дівчинка говорить: всі предмети здала більше, ніж 190 балів та дає поради майбутнім абітурієнтам, як вивчити іноземну мову.

«Кожного року завдання досить складні, але я вважаю, якщо сумлінно готуватися, докласти достатньо зусиль, можна з легкістю написати ЗНО. Починаючи з четвертого класу, майже кожного літа, їздила в Україні в англомовні табори, спілкувалася там з носіями мови, тому у мене був дуже хороший рівень англійської і мені було легко, як на письмі на англійській, так і говорити англійською. Я б порадила приділити багато часу аудіюванню, я знаю, що для багатьох учнів це одна з найпроблемніших частин у ЗНО з англійської і взагалі у вивченні англійської. Я б порадила дивитися передачі, фільми в оригіналі, я у свій час також цим займалася і мені це допомогло прокачати цей skill, прокачати аудіювання. Наразі, поки я не передумала, планую вступати до медичного», - каже учениця Житомирського екологічного ліцею №24 Валерія Шепетько.

Крім абітурієнтів, нагородили 20 осіб стипендіями у сумі 10 тис. грн за наукові, творчі та спортивні досягнення.

Нагадаємо, у 2019 році випускниця житомирського ліцею отримала 200 балів за ЗНО з хімії.

Як повідомляв Житомир.info, 20 липня у Житомирській області понад три тисячі учасників не з'явилися на ЗНО, а результати з математики гірші, ніж минулого року

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЗНО учні результати нагороди  
Матеріали по темі