Місто

У Житомирі з другої спроби купили за 2,4 млн грн два автомобілі для перевезення людей з інвалідністю

11 November 2020, 13:45

Департамент соціальної політики Житомирської міської ради підписав договір з ТОВ «Виробниче підприємство Автоснаб» на придбання двох спеціальних автомобілів, обладнаних підйомниками для перевезення громадян з обмеженими фізичними можливостями.

Вартість підписаного договору – 2 млн 399 тис. 999 грн, тобто один автомобіль коштує 1 млн 199 тис. 999 грн 50 коп.

За умовами договору, автомобілі мають поставити до 10 грудня 2020 року. Джерело фінансування – державний бюджет України (субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій).

Про це йдеться в договорі, опублікованому 10 листопада на ресурсі ProZorro.

Очікувана вартість закупівлі становила 2 млн 800 тис. грн.

Участь у торгах взяли чотири фірми: ТОВ «Виробничо-торгова компанія “Сплайн”» з остаточною ціновою пропозицією у 2 млн 399 тис. 998 грн, ТОВ «Виробниче підприємство Автоснаб» з остаточною пропозицією у 2 млн 399 тис. 999 грн, ТОВ «Омега Ко» з остаточною ціновою пропозицію у 2 млн 400 тис. грн, підприємство з іноземними інвестиціями «Автомобільне товариство Автоінвестстрой-Черкаси» з остаточною ціновою пропозицією у 2 млн 800 тис. грн.

У документації ТОВ «Виробничо-торгова компанія “Сплайн”» тендерний комітет знайшов невідповідності, зокрема – відсутність у тендерній пропозиції інформації у вигляді довідки, складеної учасником у довільній формі, зміст якої підтверджує відсутність підстав для відмови в участі у процедурі закупівлі.

13 жовтня замовник опублікував вимогу про усунення усіх виявлених невідповідностей упродовж 24 годин, однак фірма цією можливістю не скористалася і тендерний комітет відхилив пропозицію компанії «Сплайн».

ТОВ !Виробничо-торгова компанія “Сплайн”! зареєстроване в Києві по вулиці Електриків, 16. Спеціалізується фірма на технічному обслуговуванню та ремонті автотранспортних засобів, статутний капітал - 29 тис. грн. Кінцевим бенефіціарним власником є Микола Петрович Харитонов.

21 жовтня департамент соціальної політики Житомирської міської ради опублікував повідомлення про намір укласти договір з ТОВ «Виробниче підприємство Автоснаб» і 10 листопада замовник та підрядник підписали договір.


Відповідно до наданої пропозиції «Автоснаб», автомобілі мають відповідати наступним характеристикам: колір – білий; рік випуску – 2020; тип двигуна – турбодизель; привід – передній; пасажирські сидіння категорії М1 - 6; фіксатори сидінь – 12; гарантія на автомобіль – 2 роки без обмеження пробігу; пасажирський гідравлічний підйомник: довжина платформи не менше 1300 мм, ширина платформи не менше 850 мм, вантажопідйомність не менше 350 кг, а також можливість тимчасового зняття пасажирських крісел для перевезення додаткових пасажирів на кріслах колісних – громадян з обмеженими фізичними можливостями.

ТОВ «Виробниче підприємство Автоснаб» зареєстроване в Полтаві по вулиці Загородня, 34. Спеціалізується фірма на виробництві автотранспортних засобів, статутний капітал - 50 тис. грн. Власником фірми є Максим Ігорьович Пєлєвін.

Зазначимо, це вже друга спроба провести даний тендер. Перший тендер департамент соціальної політики Житомирської міської ради оголошував 31 липня 2020 року. Участь у торгах взяло дві фірми: ТОВ «Виробниче підприємство Автоснаб» з пропозицією у 2 млн 699 тис. 997 грн та ТОВ «Виробничо-торгова компанія “Сплайн”» з пропозицією у 2 млн 780 тис. грн. Обидві пропозиції відхилили згідно з законом про публічні закупівлі.

Нагадаємо, в липні поточного року Житомир отримав 7 млн 999 тис. 843 грн субвенції з державного бюджету на соціально-економічний розвиток територій, з яких департамент соціальної політики Житомирської міської ради отримав 2 млн 800 тис. грн на придбання двох спецавтомобілів для перевезення громадян з обмеженими фізичними можливостями. Станом на кінець липня 2020 року в міському територіальному центрі соціального обслуговування громадян був лише один спеціалізований автомобіль і люди ставали в чергу, аби отримати дану послугу.

Як повідомляв Житомир.info, у 2016 році до Житомира надійшов спецавтомобіль марки Renault від німецького «Червоного Хреста», яким збиралися перевозити до медичних та державних установ дорослих та дітей з обмеженими фізичними можливостями. Станом на липень 2019 року в Житомирській області послугу «соціальне таксі» надавали в чотирьох громадах – Баранівській, Брусилівській, Любарській, Житомирській ОТГ, та місті Коростень: 5 спеціалізованих автомобілів перевозили людей з інвалідністю у межах населеного пункту та поза ним.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: соцполітика тендер спецавтомобіль люди з нівалідністю  
Матеріали по темі