Місто

​ Що думають житомиряни про «карантин вихідного дня». Опитування

12 November 2020, 13:54

В Україні на три тижні вводять «карантин вихідного дня», який почне діяти з 14 листопада. Зокрема це означає, що у вихідні дні працюватимуть лише продуктові магазини, аптеки, фінансові та медичні установи, пошти, АЗС та СТО.

Запитаємо житомирян, що вони думають про «карантин вихідного дня» .

«Це жах. Ви знаєте, я не можу зрозуміти, за що на нас цей жах звалився. Я приватний підприємець, треба податки сплачувати, оренду сплачувати. Як далі жити, я не знаю», - говорить Світлана.

«Ти працюєш і маєш бажання заробляти гроші, а не сидіти вдома. А тобі треба сплачувати за комуналку, квартиру», - каже Олена.

«Моя думка така, що якщо це потрібно, тоді треба це зробити. Але я працюю в театрі і нам це не зручно. Маю надію, що зменшиться кількість хворих і ми заживемо нормальним життям», - ділиться Тетяна.

«Звісно потрібен, бо зараз таке становище в Україні, така хвороба», - сказала Дарина.


«Можна потерпіти, можна якось пережити. Необов’язково виходити і гуляти кожного разу», - говорить Олександра.

«Повний відстій. Карантин вихідного дня, як сказав Федоров, я його підтримую - це як секс у презервативі тільки у вихідні, або закривайте все, або не закривати нічого. Навіщо чіпати маленьких підприємців ? Кафе, ресторани закривати, а метро буде працювати, якщо це, наприклад Київ, або маршрутки будуть їздити, або «Ашан» працювати», - ділиться Олександр.

«Треба вдома сидіти, а що поробиш»,- каже Петро.

«Напевно, з якогось боку це має сенс. Якщо дивитися з точки зору держави, бюджету, ось цієї статистики захворювання. Якось це можна зрозуміти, якщо захотіти. В цілому, я маю сумніви, що це дасть великий ефект», говорить Тетяна.

«Я вважаю, що це правильно. Буде менше людей, можливо і хворіти будуть менше», - сказала Раїса.

«Не бачу у цьому сенсу. Якщо з понеділка по п'ятницю буде такий режим, як і залишається, то в вихідні це нічого не дасть», - говорить Михайло.

Нагадаємо, в Україні в найближчі вихідні почне діяти «карантин вихідного дня». Кабмін картинками пояснив заборони «карантину вихідного дня».

Як повідомляв Житомир.info, 9 листопада близько тисячі підприємців влаштували мітинг на майдані Корольова у Житомирі: вимагали не закривати малий бізнес під час карантину на території області та скасувати введення касових апаратів для ФОПів. 11 листопада на майдані власники та співробітники житомирських ресторанів, кафе та барів протестували проти обмеження роботи закладів громадського харчування під час карантину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: карантин вихідного дня обмеження опитування  
Матеріали по темі