Місто

Мер сподівається, що в наступному році Житомир отримає 300 млн грн з держбюджету на реконструкцію аеропорту

24 December 2020, 12:12

Мер Житомира Сергій Сухомлин сподівається, що в 2021 році на реконструкцію аеропорту «Житомир» виділять з державного бюджету 300 млн грн.

Про це він сказав на брифінгу після завершення сесії міської ради 24 грудня, коментуючи визначення обсягу фінансування на 2021 рік реконструкції аеродромного комплексу в Житомирі на вул.Авіаторів, 9 в розмірі 500 млн грн.

«При голосуванні державного бюджету на 2021 рік депутатами Верховної ради було закладено 2,4 мільярда гривень на фінансування проєктів з реконструкції аеропортів. Верховна рада не встановлює яких саме аеропортів, це потім встановлює Кабінет міністрів. Мої перемовини з Кабміном, з Офісом президента і з міністром інфраструктури дають надію на те, що Житомир може отримати приблизно 300 мільйонів гривень, яких буде достатньо для подовження злітної смуги до 2350 метрів, це буде, фактично, більше, ніж в «Жулянах», і запустити аеропорт», - сказав Сергій Сухомлин.

Зазначимо, 17 грудня міністр інфраструктури Владислав Криклій розповідав, на які аеропорти планують в 2021 році витратити 2,4 млрд грн.

«Схвалений бюджет на 2021 рік дозволить нам продовжити модернізацію регіональних аеропортів у наступному році. З 2,4 млрд грн загальних коштів 1,4 млрд грн буде спрямовано на будівництво нового аеродрому в Дніпрі, 1 млрд грн – на аеропорти у Рівному, Херсоні та Вінниці. Крім цього, ще 30 млн грн виділено на проєктування нового летовища на Закарпатті», - зазначив Владислав Криклій.

В інформації Мінінфраструктури щодо модернізації аеропортів Житомир був в планах на 2023 рік.

Нагадаємо, на сесії Житомирської міської ради 2 вересня 2020 року депутати проголосували за прийняття у комунальну власність міської ОТГ частини майна житомирського аеропорту та проєктної документації на реконструкцію аеродромного комплексу. 7 жовтня створена за дорученням прем'єр-міністра Дениса Шмигаля комісія визнала аеропорт «Житомир» готовим для здійснення міжнародних перевезень.

Який вигляд мав житомирський аеропорт в жовтня 2020 року – дивіться у фоторепортажі

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці жовтня 2019 року нардепи від Житомирської області просили передбачити в держбюджеті-2020 кошти для житомирського аеропорту, але в Мінфіні відповіли, що до проєкту держбюджету на 2020 рік пропозиції щодо потреби у видатках для фінансування зазначеного об'єкта Міністерством інфраструктури не надавались. 29 жовтня 2019 року в Маріуполі під час першого інвестиційного форуму «RE: THINK. Invest in Ukraine» представили 4 проєкти з Житомирської області на суму 38 млн доларів, найдорожчий по інвестиціях – міжнародний аеропорт «Житомир» імені Сергія Корольова, розрахована сума – 20 млн доларів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аеропорт Сухомлин держбюджет Мінінфраструктури  
Матеріали по темі