Місто

Відправити у відставку Кабмін, звільнити керівництво НКРЕКП та знизити тарифи: житомиряни знову вийшли на акцію

21 January 2021, 11:29

До будівлі Житомирської міської ради 21 січня прийшли кілька десятків житомирян на чергову акцію проти підвищення комунальних тарифів.

Активіст Сергій Ткачук перед учасниками акції зачитав вимоги мітингувальників до центральної влади, серед яких, зокрема, зниження тарифів на комунальні послуги до не більше як 5 грн за один кубічний метр і включити сюди вартість транспортування газу і ПДВ, за електроенергію вимагають тариф не більше 1 грн за кіловат-годину. Серед озвучених вимог – звільнити керівництво НКРЕКП, провести перевірку та аудит НКРЕКП. Перевірити правові підстави переходу у приватну власність «Житомиргаз» і відправити у відставку Кабінет міністрів України. Також активісти мають вимоги до міської влади: зменшити вартість водопостачання та теплопостачання і переглянути тарифи на проїзд.

Активісти анонсують ще одну акцію на 22 січня: під час урочистостей до Дня Соборності планують передати свої вимоги представникам влади. Також хочуть вийти на акцію 25 січня.

Після озвучення вимог активісти зайшли до будівлі міської ради.

Подробиці дивітьсяу сюжеті

Нагадаємо, 11 січня 2021 року на позачерговій сесії Житомирської міської ради депутати обговорили та проголосували за звернення до центральних органів влади щодо передачі у власність міста газових мереж та неприпустимості збільшення тарифів. Вранці 13 січня у Житомира організували акцію проти підвищення комунальних тарифів, учасники якої перекривали вулицю Київське шосе.

15 січня житомиряни знову вийшли на акцію протесту, яка розпочалася біля АТ «Житомиргаз», після чого мітингувальники пішли до «Житомиробленерго», Житомирської облради, а потім і до міської ради. Цього ж дня депутати Житомирської обласної ради підготували звернення до президента, Кабінету міністрів, Верховної ради, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Антимонопольного комітету щодо мораторію на підвищення тарифів для населення.

Як повідомляв Житомир.info, 18 січня оприлюднена постанова Кабміну про граничну ціну на газ: 6,99 грн за 1 куб.м буде лише на два місяці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: акція тарифи міська рада активісти  
Матеріали по темі