Місто

Голова бюджетної комісії не розуміє результати запровадження в Житомирі електронного квитка

21 January 2021, 12:51

Голова бюджетної комісії Житомирської міської ради Юрій Мойсеєв (фракція партії «Пропозиція») хоче вивчити ситуацію в комунальному підприємстві «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» щодо впровадження електронного квитка.

Про це Мойсеєв сказав 20 січня в інтерв’ю Житомир.info.

«По ТТУ взагалі треба вивчити ситуацію, бо ми вклали близько 20 мільйонів в електронний квиток і хотілось би розуміти результати того всього. Там постійно розказують, що ось все буде, десь воно має «вистрелити», але коли і де – я так і не зрозумів. Ми купили на 60 мільйонів 17 нових автобусів, а вони приносять для ТТУ лише збитки. Заплатили за валідатори близько 11 мільйонів і дотепер працюють кондуктора в тролейбусах і трамваях. За даними ТТУ кондуктора, мета яких збирати готівку, за 2020 рік зібрали близько 30 млн грн готівки. З одного боку це – немала сума для ТТУ, а з іншого –28 млн грн витратили на заробітну плату для кондукторів. І, я так розумію, що мета електронного квитка – перейти на безготівковий розрахунок, звільнити чи направити кондукторів на інші посади, щоб житомиряни не боялися користуватися «Картою житомирянина», транспортною картою, банківською картою, а не так, що бабуся в жилетці ходить по всьому тролейбусу і питає, хто не заплатив. Якщо є якісь проблеми, то я хочу почути які і коли ми їх вирішимо», - сказав Юрій Мойсеєв.

Він зазначив, що бюджетна комісія міської ради нового скликання хоче ознайомитися з роботою всіх комунальних підприємств, які зараз готують фінансові звіти за 2020 рік.

«Ми проаналізуємо роботу кожного комунального підприємства, яких близько 30. Розпочнемо з тих, хто закінчив рік з «мінусами». На початок 2020 року таких було шість чи сім, за минулий рік ще не знаю скільки. Будемо їх по черзі викликати на бюджету комісію», - повідомив голова комісії.

Повністю інтерв’ю з головою бюджетної комісії Юрієм Мойсеєвим, якого вже втретє обрали депутатом Житомирської міської ради, читайте тут

Нагадаємо, на інформування населення про е-квиток та «Картку житомирянина» у 2020 році планували витратити понад 500 тис. грн і ще 600 тис. грн – на виготовлення пластикових карток для збільшення користувачів е-квитка.

Як повідомляв Житомир.info, 12 лютого 2017 року у Житомирі із валідатора на тролейбусному маршруті №7 було видано перший у місті е-квиток за допомогою автоматизованої системи оплати за проїзд. В лютому 2019 року директор КП «Житомиртранспорт» Іван Фурлет розповідав, наскільки за два роки Житомир наблизився до впровадження е-квитка зазначаючи, що вже 17% пасажирів комунального транспорту використовують електронні проїзні або безконтактні банківські карти, щоб оплатити проїзд.

З 10 січня 2020 року в Житомирі підняли тарифи на проїзд в громадському транспорті: готівкою в автобусах треба платити 7 гривень, безготівково – 6 грн і по «Карточці житомирянина» - 6 грн, в електротранспорті, відповідно, - 5 грн і 4 грн. У 2021 році вартість проїзду при розрахунку готівкою планують збільшити на 1 грн, а безготівкову залишити незмінною.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: е-квиток ТТУ Мойсеєв проїзд транспорт  
Матеріали по темі