Місто

У Житомирі з 25 січня молодші класи повернуться в школу, а у старших буде змішана форма навчання

21 January 2021, 18:02

У Житомирі з 25 січня після двотижневих канікул молодші класи повернуться до повноформатного навчання, а от учні 5-11 класів будуть вчитися у режимі змішаного навчання, який визначає педагогічна рада освітнього закладу.

Про це 21 січня повідомила пресслужба Житомирської міської ради з посиланням на відповідний наказ департаменту освіти міської ради, який надіслали до закладів освіти Житомирської міської територіальної громади.

«Керівникам закладів освіти всіх типів та форм власності дозволити відвідування закладів освіти здобувачами освіти за умови дотримання в них відповідних санітарних і протиепідемічних заходів та здійсненням обов’язкового щоденного контролю стану здоров’я учнів (вихованців). Забезпечити неухильне дотримання протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв’язку із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 22.08.2020 № 50. Забезпечити дотримання рекомендованого Міністерством освіти і науки України Алгоритму дій керівників ЗЗСО у разі виявлення у здобувачів освіти та/або працівників ЗЗСО ознак гострого респіраторного захворювання», - йдеться у наказі.

Також, у разі бажання батьків щодо невідвідування їх дітьми закладу освіти на період карантинних заходів, школи можуть організувати для цих учнів проведення консультацій з навчальних предметів у прийнятний для них спосіб, який попередньо буде погоджено з батьками.

Нагадаємо, 9 грудня 2020 року Уряд ухвалив рішення про запровадження локдауну з 8 по 24 січня 2021 року із забороною відвідувати навчальні заклади. У школах Житомира з 11 по 24 січня тривали зимові канікули.

Як повідомляв Житомир.info, 19 січня 2021 року міністр освіти і науки Сергій Шкарлет заявив, що повернення учнів випускних 9-х та 11-х класів до повноформатного навчання є вкрай необхідним та важливим.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа навчання міськрада канікули  
Матеріали по темі