Події

У Житомирському районі вилучили арсенал зброї та боєприпасів, до незаконного обігу яких причетні четверо місцевих

23 January 2021, 14:23

У Житомирському районі 22 січня під час проведення слідчих дій поліцейські Житомирського відділу поліції під процесуальним керівництвом Житомирської місцевої прокуратури вилучили 6 одиниць вогнепальної зброї та понад 600 набоїв. До незаконного обігу, попередньо, причетні 4 осіб, один із них затриманий.

Про це 23 січня повідомила пресслужба поліції області.

«Усі слідчі дії, 2 санкціоновані обшуки та кілька оглядів у домогосподарствах та лісових масивах, проводились у рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Пістолет та дві сотні патронів різного калібру правоохоронці виявили під час санкціонованого обшуку домогосподарства, розташованого на території Бобровського дачного масиву. Цього ж дня у с. Михайлівці за місцем проживання 21-річного чоловіка поліцейські виявили незареєстровані рушницю «ИЖ» та автомат іноземного виробництва, сигнальний пістолет та майже 400 набоїв калібру 7, 62 мм. Власника вказаної зброї поліцейські затримали у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. У с. Ульянівці поліцейські провели огляди за місцями проживання 2 осіб. В усіх вилучені заборонені до вільного обігу речі - пістолети, набої, ножі», - йдеться у повідомленні.

Також огляд був проведений і в лісовому масиві, неподалік с. Ульянівки, де був облаштований сховок із зберігання зброї. Загалом вилучено 6 одиниць зброї, понад 6 сотень набоїв різного калібру, арбалет, ножі та інше. Усе виявлене направлено на експертне дослідження, за результатами якого прийматиметься правове рішення щодо відповідальності власників зброї.

Санкція статті, за якою ведеться досудове розслідування, передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін до 7 років.

Пресслужба обласної прокуратури уточнила, що вилучена зброя це – автомат «Zastava» модель «М70АВ2» калібру 7,62 мм, рушниця ИЖ А02663, вогнепальна зброя з написом «Walther zella», вогнепальна зброя з написом «QAI 635 LEBASO UE MAROUE DEROSEE», пістолет сигнальний марки «Зинк 4», газовий пістолет «Маямі» модель 92 калібру 8 мм, металевий предмет для відстрілу стріл (арбалет) із оптичним прицілом, а також магазини до зброї, споряджені патронами.

За попередніми даними слідства, до незаконного зберігання зброї причетні чотири жителі Житомирського району, 1970, 1999, 2000 та 2002 років народження.

Як повідомляв Житомир.info, у трьох жителів Житомирської області, колишніх військовослужбовців, 12 листопада 2020 року СБУ та поліція виявили зброю без документів та боєприпаси.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зброя боєприпаси поліція прокуратура ГУНП Житомирський район  
Матеріали по темі