Події

​Керівника відділу Держекоінспекції затримали на хабарі в 600 доларів: пообіцяв прикрити незаконну рубку дубів у Житомирському районі

25 January 2021, 22:38

25 січня у Житомирській області викрито в.о. начальника відділу Держекоінспекції регіону, який за долари прикривав «чорного лісоруба».

Про це 25 січня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Сьогодні, 25 січня, за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури у кримінальному провадженні, співробітниками територіального управління ДБР, розташованого у м. Хмельницький, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Житомирській області ДСР Нацполіції України викрито під час одержання неправомірної вигоди посадову особу Державної екологічної інспекції Поліського округу», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, пресслужба прокуратури, зазначає, що в.о. керівника відділу Держекоінспекції регіону було затримано під час одержання неправомірної вигоди на суму 600 доларів США від місцевого жителя, який здійснив незаконну порубку дерев породи дуб у лісогосподарстві Житомирського району.

За таку суму він пообіцяв «чорному лісорубові» прикрити незаконну порубку, «владнати» питання щодо непритягнення його до адмінвідповідальності екологічною інспекцією, а в разі виявлення порубки правоохоронцями – попередити про спосіб вивезення.

Наразі особу затримано у порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру, обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади. Досудове розслідування за ч.3 ст. 368 КК України (одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди) проводить територіальне управління Державного бюро розслідувань, розташоване у м. Хмельницький. Процесуальне керівництво здійснює Житомирська обласна прокуратура», - повідомили в прокуратурі.

Зазначимо, що на сайті Державної екологічної інспекції Поліського округу станом на 25 січня у файлі «Структура ДЕІ Поліського округу» у переліку керівників підрозділів відсутнє прізвище начальника відділу державного екологічного нагляду (контролю) природно-заповідного фонду, лісів та рослинного світу управління державного екологічного нагляду (контролю) у Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, 3 серпня 2020 в центрі Житомира затримали посадовця Держекоінспекції під час отримання 1 тисячі доларів хабаря: обіцяв суб’єкту господарювання не вносити відповідні відомості до актів перевірки, а також не вживати заходів щодо донарахування збитків за користування водою зі скважини без передбаченого законодавством дозволу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДЕІ хабар чорний лісоруб дерево ліс дуб  
Матеріали по темі