Місто

Дівчинку, яка рік тому народилася в Житомирі з вагою понад 5 кг, мама й досі вважає Катериною Великою через недитячу мужність

2 February 2021, 16:51

У 2020 році в Житомирському обласному перинатальному центрі народилася дитина вагою 5 кг 260 грамів. Лікарі прозвали дівчинку Катериною Великою.

10 лютого Катеринці виповнюється один рік, і Житомир.info вирішив привітати малечу та поцікавитися, як вона виросла, адже медики прогнозували, що до року дівчинка розвиватиметься швидше за однолітків і може важити на два кілограми більше.

«Сьогодні ми важимо всього 10 кг. Досить дивно, але це так. Вона не відрізняється нічим від інших діток. Це цілком нормальна вага, не найбільша і не найменша – це серединка. Якщо вона одягнена легенько, то вона досить худенька дівчинка», – говорить мама дівчинки Ольга Кареліна.


Мама дівчинки розповідає: ще у пологовому будинку помітили, що вага стоїть на місці, а згодом виявилося – потрібна операція.

«Через кілька днів після народження виявилася вада серця, і, звісно, потрібно було робити операцію. Був складний період, було важко, але вона молодчинка. Вона впоралася на «ура», майже не плакала. Мабуть, я хвилювалася більше, ніж вона сама. Перші три місяці ми вагу не набирали. Тобто, набирали і скидали в межах 200-300 грамів. Тому тільки в 3,5 місяці ми почали набирати від тієї ваги, з якою вона народилася», – ділиться Ольга Кареліна.

Сьогодні Катерина цілком здорова дитина і вагою суттєво не відрізняється від однолітків. Проте для її родини вона все-таки залишається Великою, але вже зовсім в іншому розумінні.

«Велика вона, можливо, у тому, що вона досить мужня дитина. За цей рік у нас було багато подій, не досить приємних у тому числі, можу сказати вона – великий молодець», – каже мама Катерини.

Нагадаємо, в лютому 2020 року у житомирському пологовому будинку 38-річна жінка народила дівчинку вагою понад 5 кг. У породіллі це були треті пологи, але попередні діти народжувались майже вдвічі меншими.

Як повідомляв Житомир.info, 10 листопада 2018 року в місті Бердичів Житомирської області у пологовому відділенні ЦМЛ народився хлопчик вагою 5 кг 300 г.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дитина перинатальний центр пологовий немовля  
Матеріали по темі