Місто

Комунальники звітують про прибирання вулиць Житомира від наслідків снігопаду, а надзвичайники просять утриматись від поїздок

8 February 2021, 10:52

Ввечері 7 лютого у Житомирі погіршились погодні умови, які супроводжувались зниженням температури повітря та рясними снігопадами. Комунальники звітують, що вночі місто від снігу прибирали 11 одиниць спецтехніки, використано 205 тонн піскосуміші.

Про це повідомляють на сайті Житомирської міської ради.

«У Житомирі до прибирання залучені працівники комунального підприємства «Управління автомобільних шляхів», управляючі компанії, ОСББ – загалом понад 400 осіб. Активно прибирають прилеглі території та тротуари в закладах освіти, медицини та на прибудинкових територіях багатоквартирних будинків», - йдеться у повідомленні.

КП «Управління автомобільних шляхів» інформує, що в ніч з 07 на 08 лютого 2021 року на вулицях міста працювала механізована протиожеледна бригада в складі11 одиниць спецтехніки.

  • 5 МАЗів (Глобуси) – піскорозкидачі;
  • 2 ЗІЛа – піскорозкидачі;
  • 3 підмітальні трактора;
  • 1 навантажувач;

Використано 205 т піскосуміші.

08 лютого 2021 року на розчищеня тротуарів в КП «УАШ» задіяно 2 трактора, 3 ХАКО, 1 ШМІДТ та 27 працівників. В підрядних організаціях задіяно 10 тракторів та 134 працівники.

В черговій зміні механізована протиожеледна бригада в складі 11 одиниць спецтехніки.

  • 4 МАЗа – піскорозкидачі;
  • 1 КАМАЗ – піскорозкидач;
  • 1 ЗІЛ (КДМ) – піскорозкидач;
  • 3 підмітальні трактора;
  • 2 навантажувач.

Своєю чергою, управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради звертається до:мешканців міста з закликом тимчасово утриматись від поїздок на особистих транспортних засобах, а при неможливості – бути максимально уважними, не залишати свої автомобілі на узбіччі доріг в місцях, де вони будуть ускладнювати роботу комунальної снігоприбиральної техніки.

Керівників суб’єктів господарювання - відповідно до своїх повноважень забезпечити своєчасне прибирання снігу та утримання закріплених територій в належному стані.

Управителів багатоквартирних будинків, керівників ЖБК, ОСББ, КЕВ та інших організацій, що здійснюють утримання та обслуговування житлового фонду громади, при накопичені снігового покрову на дахах будинків - організувати своєчасне його прибирання, забезпечити огородження небезпечних ділянок території в межах прибудинкової території, прибирання її від снігу та посипання протиожеледними матеріалами.

Виконання запропонованих заходів сприятиме забезпеченню безпеки громадян та створення належних умов функціонування підприємств життєзабезпечення міста, недопущення виникнення можливих надзвичайних ситуацій.

Як повідомляв Житомир.info, 5 лютого синоптики попереджали жителів Житомирської області про ускладнення погодних умов, прогнозували сніг, хуртовини, мороз та ожеледицю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сніг снігопад дороги тротуар комунальники прибирання  
Матеріали по темі