Влада

​П’ять райсудів Житомирської області поскаржились до Вищої ради правосуддя на проблеми з фінансуванням

8 February 2021, 13:28

До Вищої ради правосуддя упродовж січня–лютого 2021 року надійшло від судів 28 звернень щодо проблем із фінансуванням. Зокрема на неналежне фінансування поскаржились п’ять райсудів Житомирської області.

Про це йдеться у повідомленні від 8 лютого пресслужби Вищої ради правосуддя

«До Вищої ради правосуддя постійно надходять численні звернення судових установ з усіх регіонів країни з проханням вжити заходів щодо належного фінансування та виділення необхідних коштів. Зокрема, суди скаржаться на відсутність коштів для матеріально-технічного забезпечення здійснення правосуддя - надсилання поштової кореспонденції, оплати інтернет-зв’язку, закупівлі паперу та картриджів тощо, а також на катастрофічно низький рівень оплати праці працівників апаратів місцевих та апеляційних судів», - йдеться у повідомленні Вищої ради правосуддя.

За даними пресслужби ВРП, упродовж 2021 року станом на 5 лютого 2021 року до Вищої ради правосуддя від судів України надійшло 28 звернень щодо проблем із фінансуванням (у січні – 16 звернень, у лютому – 12 звернень), зокрема з Житомирської області від Коростенського міськрайонного суду, Коростишівського районного суду, Чуднівського районного суду, Малинського районного суду, Олевського районного суду.

«Вища рада правосуддя вкотре наголошує, що проблема недостатнього фінансового забезпечення системи правосуддя залишається нагальною та потребує швидкого вирішення. Фінансування судової влади є невід’ємною частиною забезпечення незалежного судочинства», - йдеться в повідомленні.

У Вищій раді правосуддя також нагадали, що неодноразово заявляли про нестачу коштів, передбачених проєктом Держбюджету-2021 для фінансування судової системи, та звертались до Голови Комітету ВРУ з питань правової політики та Голови Комітету ВРУ з питань бюджету з проханням посприяти у забезпеченні критично необхідних видатків державного бюджету для Державної судової адміністрації України на 2021 рік.

«Наразі Вища рада правосуддя готує лист до Офісу Президента України та Кабінету Міністрів України щодо недопустимого поточного стану фінансування судової системи», - повідомили в ВРП.

Зазначимо, що головою Коростенського міськрайонного суду є Волкова Наталія Яківна, яка, згідно з річною декларацією, у 2019 році отримала в суді 516 тис. грн заробітної плати та 28,8 тис. грн матеріальної допомоги.

Головою Коростишівського райсуду є Василенко Роман Олександрович, заробітна плата якого, згідно з щорічною декларацією, у 2019 році склала 624 тис. грн.

Чуднівський районний суд очолює Лесько Максим Олександрович, у його щорічній декларації доходів за 2019 рік зазначено, що заробітна плата за основним місцем роботи становила 557 тис. грн.

У Малинському районному суді головує Ярмоленко Володимир Вікторович, який, за даними оприлюдненої декларації, за 2019 рік заробив 476 тис. грн.

У Олевському райсуді виконує обов’язки голови Винар Любомир Вікторович. В оприлюдненій ним декларації за 2019 рік вказано, що заробітна плата за основним місцем роботи становила 617 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, у 2019 році суддя Олевського райсуду Олександр Стратович поскаржився Вищій раді правосуддя на обшуки в його будинку і кабінеті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд суддя скарга ВРП фінансування  
Матеріали по темі