Місто

Три житомирські університети минулого року отримали 8 млн грн доходів від 100,5 млн грн, які зберігали на депозитах

10 February 2021, 13:42

У 2020 році заклади вищої освіти отримали дохід 241 млн грн від розміщення коштів на депозитах.

Про це 10 лютого повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

«За інформацією Державної казначейської служби України, в 2020 році на депозитних рахунках у банках державного сектору економіки загалом закладами вищої освіти було розміщено 3 778 млн грн тимчасово вільних бюджетних коштів, що були отримані за надання платних послуг. У 2020 році 87 закладів отримали дохід від розміщення коштів на депозитних рахунках у розмірі 240,6 млн грн.

Найбільше коштів минулого року була на рахунках Дніпропетровської медичної академії – 322 млн грн.

У Житомирській області кошти на депозитних рахунках зберігали три університети: Поліський національний університет – 48,5 млн грн, Житомирський державний університет ім.Івана Франка – 30 млн грн, Житомирська політехніка – 22 млн грн. Три заклади сумарно отримали трохи більше ніж 8 млн грн доходів від депозитів.

Нагадаємо, ректор ЖДУ ім.Івана Франка Галина Киричук в серпні 2020 року інформувала, що кошти з бюджету, які університет отримує за навчання студентів-бюджетників, дозволяли минулого року не підвищувати вартість навчання для тих, хто вступає на контракт.

Як повідомляв Житомир.info, з 1 вересня 2020 року для вступників на найбільш популярні спеціальності контрактне навчання коштуватиме не менш як 60% вартості, яку сплачує за бюджетні місця держава, вартість навчання буде корелюватись із доходами людей у регіоні і якщо ціна буде вища, ніж три середні офіційні заробітні плати в області, університети зможуть не підвищувати її. Зміни не торкнуться студентів, які вже навчаються.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: університет депозит дохід Мінфін  
Матеріали по темі