Події

​Жителька Житомирського району двічі безкоштовно отримала по 2 га сільгоспугідь, прокуратура вимагає повернути одну ділянку

11 February 2021, 11:11

Прокуратура вимагає визнати недійсним та скасувати наказ ГУ Держгеокадастру в Житомирській області про надання у власність 2 га сільгоспугідь на безоплатній основі особі, яка вже реалізувала своє право на безкоштовне отримання ділянки для ведення особистого селянського господарства.

Про це 11 лютого повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Бердичівською місцевою прокуратурою, з метою захисту інтересів держави та територіальної громади, заявлено позов про визнання недійсним та скасування наказу Головного управління Держгеокадастру в області щодо надання у власність 2 га землі на безоплатній основі. Наразі Бердичівським міськрайонним судом у справі відкрито провадження», - йдеться у прокуратурі.

Йдеться про те, що у грудні 2018 року за наказом ГУ Держгеокадастру в області жительці Житомирського району надано у власність земельну ділянку площею 2 га на території Половецької сільської ради Бердичівського району.

Однак проведеним моніторингом встановлено, що ця особа вже використала своє право на безоплатне отримання у власність земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства, одержавши 2 га сільгоспугідь на території Вигнанської сільської ради Любарського району.

«Відтак, порушено вимоги ст. ст. 116, 121 Земельного кодексу України, відповідно до яких, громадянин має право лише один раз безоплатно одержати у власність ділянку землі сільськогосподарського призначення», - повідомили в прокуратурі і уточнили, що передача земельних ділянок безоплатно у власність громадян у межах норм, визначених цим Кодексом, провадиться один раз по кожному виду використання (ч.4 ст. 116 Земельного кодексу України).

Як повідомляв Житомир.info, у 2018 році суд повернув у державну власність 2 га «бурштинової» землі у Житомирській області, надану у власність житомирянину для ведення особистого селянського господарства. Одразу після приватизації власник продав землю киянину за 32 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: земля ОСГ Держгеокадастр  
Матеріали по темі