Події

​Ексначальнику Попільнянського відділення поліції повідомили про підозру у вимаганні хабарів від орендаря ставка

12 February 2021, 10:22

Колишньому посадовцю територіального відділення поліції в Житомирській області повідомили про підозру у вимаганні та одержанні хабаря.

Про це 12 лютого повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури колишньому начальнику одного з територіальних відділень поліції області повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди, вчинене повторно (ч. 3 ст. 368 КК України). За даними слідства, посадовець правоохоронного органу систематично вимагав від місцевого жителя неправомірну вигоду за невтручання у господарську діяльність. Зокрема, щоб вчасно одержати відповідні дозволи, а також щоб «без перешкод» одержати необхідні документи щодо оренди ставка для риборозведення», - йдеться у повідомленні.

Під час повторного одержання неправомірної вигоди - 2000 грн (раніше одержав таку ж суму) був викритий оперативними працівниками Житомирського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу та відсторонення від посади (на даний час він працює оперуповноваженим сектора одного з відділень поліції).

«Досудове розслідування проводить територіальне управління Державного бюро розслідувань, розташоване у місті Хмельницькому. Житомирська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво», - зазначили в прокуратурі і додали, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

У прокуратурі Житомир.info уточнили, що затримання керівника відділення поліції відбулось під час отримання частини хабаря у травні минулого року.

Зазначимо, що 21 травня 2020 року працівники внутрішньої безпеки Національної поліції України та слідчі ДБР під процесуальним керівництвом прокуратури області затримали начальника поліції одного з районів Житомирської області, якого викрили на вимаганні та отриманні неправомірної вигоди у 5 тис. грн.

Нагадаємо, наразі Богунський райсуд Житомира розглядає справу Анатолія Захаренка, якого підозрюють у розстрілі 7 чоловіків у ніч на 22 травня 2020 року, котрі приїхали на відпочинок на орендований ним став у селі Новоселиця Попільнянського району. Попереднє судове засідання у справі відбулось 10 лютого - потерпілий Вадим Федюнін, який єдиний вижив під час стрілянини, на суді розповів свою версію подій.

Саме у Анатолія Захаренка напередодні затриманий на хабарі начальник територіального відділення поліції вимагав кошти за безперешкодне ведення господарства з риборозведення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар начальник поліції підозра Попільня Новоселиця Захаренко  
Матеріали по темі