Місто

​У Житомирі обладнали відеоспостереженням вулиці в районі Селецької та встановили ще дві камери на військовому кладовищі

17 February 2021, 10:14

У Житомирі встановлені в районі вулиці Селецької камери відеоспостереження передали на баланс КП «Міський інформаційний центр».

Таке рішення було прийняте 17 лютого на черговому засіданні виконкому Житомирської міської ради.

По проєкту рішення «Про виконання проєкту і передачу системи відеоспостереження в районі вулиці Селецької» доповів начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Микола Дідківський.

«Даний проєкт був реалізований на доручення міського голови після трагічного випадку, який стався у провулку Селецькому. Відповідно встановленні камери відеоспостереження на початку та вкінці провулку Комунального, Селецької, на перетині вулиць Селецької і Космонавтів», - розповів Микола Дідківський.

Він також зазначив, що додатковими камерами обладнали і військове кладовище.

«Також підключено дві нові камери на військовому кладовищі, де у нас постійно виникають проблеми. І система відеоспостереження на військовому кладовищі переведена на нашу комунальну оптоволоконну мережу», - зазначив керівник управління.

За словами Миколи Дідківського, проєкт виконано в повному обсязі. Для ефективного використання та оперативного реагування на події системи відеоспостереження передали на баланс Міського інформаційного центру.

Нагадаємо, 16 липня 2020 року на провулку Комунальному в Житомирі під колесо вантажівки потрапив 5-річний хлопчик, дитина загинула на місці події. Зранку 20 липня мешканці провулку вимагали заборонити заїзд вантажівок на провулок. Того ж дня міська комісія з безпеки дорожнього руху провела виїзне засідання та вирішила заборонити рух вантажних автомобілів та обмежити швидкість у провулках Селецькому та Комунальному. Цього ж дня на цих провулках встановили відповідні знаки та лежачі поліцейські, а великогабаритний транспорт вирішили направляти в об’їзд.

21 липня 2020 на сесії міської ради обговорювали можливість проведення інвентаризації земель приватного сектору на Селецькій та будівництва тротуарів.

Як повідомляв Житомир.info, 17 липня 2020 року поліція розшукувала злодіїв, які на Смолянському кладовищі викрали мармурові скульптури. Згодом Міський інформаційний центр опублікував запис камер відеонагляду, встановлених на кладовищі, на яких ввечері 16 липня невідомий чоловік зірвав два янголи з могили військового, вклав їх до пакета та покинув територію цвинтаря. Завдяки запису з камери відеоспостереження вандала – жителя Житомира, 1983 року народження, вдалося оперативно розшукати.

У грудні 2020 камери на військовому кладовищі у Житомирі зафіксували, як 15-річний підліток розбив скульптури на одній з могил.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: відеоспостереження відеокамера камера Селецька військове кладовище МІЦ Безпечне місто  
Матеріали по темі