Події

​Через забутий електроконвектор у Житомирській області згоріла підсобка пилорами, з якої винесли газові балони

18 February 2021, 11:35

Вдень 17 лютого в селі Степанівка Ємільчинського району сталася пожежа на пилорамі. Ймовірна причина загоряння – порушення правил експлуатації опалювальних пристроїв: працівники забули вимкнути в підсобці електричний конвектор.

Про це 18 лютого повідомила пресслужба управління ДСНС в Житомирській області.

«17 лютого об 11:50 до ємільчинських рятувальників надійшло повідомлення від мешканців с. Степанівка про загоряння на підприємстві, що на околиці населеного пункту. По прибуттю фахівці ДСНС з’ясували, що горіло дерев’яне підсобне приміщення всередині металевої пилорами. Працівників на місці події не було», - йдеться у повідомленні.

Вже о 12:15 бійці ДСНС зупинили поширення полум’я. Аби запобігти вибуху, вони також винесли на двір два газові балони, що були у підсобці. О 13:35 пожежа ліквідована. Вогнеборці не допустили перекидання горіння на обладнання, майно та близько 30 куб.м пиломатеріалів, що знаходилися всередині пилорами. Внаслідок події знищено підсобку та 15 кв.м покрівлі.

«Попередня причина займання – порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного та інших опалювальних приладів. Зі слів працівників, вони були на підприємстві з самого ранку та, ймовірно, забули вимкнути електричний конвектор. Остаточна причина пожежі наразі встановлюється», - повідомили рятувальники.

Як повідомляв Житомир.info, у с. Недашки Малинського району 21 липня 2020 сталася пожежа на території товариства з обмеженою відповідальністю, яке займається лісопильним та стругальним виробництвом: згоріла пилорама, офіс і спортзал.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пожежа ДСНС пилорама балон  
Матеріали по темі