Місто

Житомирські патрульні стали донорами, аби допомогти поповнити запаси центру крові

19 February 2021, 14:52

Щоденно обласний центр крові потребує донорів. 19 лютого житомирські патрульні поліцейські поповнили лави донорів та здали кров та плазму.

«Звичайна практика для поліцейських - допомагати людям. Тому, коли отримали інформацію, що Житомирський обласний центр крові потребує допомоги, звичайно всі відгукнулися на цю інформацію і вирішили допомогти. Сьогодні від управління патрульної поліції Житомирської області присутньо близько 40 співробітників», - говорить начальник управління патрульної поліції у Житомирській області Євгеній Ганзюк.

Дехто з поліцейських вперше прийшов до центру крові, а когось можна вважати почесним донором.

«Вперше здаю кров, дуже давно хотіла бути донором. Мені було цікаво, як то і дійсно допомогти, щоб моя кров дійсно була для когось важливою», - ділиться поліцейська Ольга Курінна.

«Долучився вже давно, здаю кров кожні два-три місяці, часто тут буваю. Вважаю, що всім людям потрібно долучатися до цієї справи, адже це необхідно для інших людей, які потрапили в дорожньо транспортні пригоди, треба обов’язково», - каже патрульний поліцейський Юрій Донцов.


У центрі крові зазначають, що через пандемію COVID-19 охочих здати кров стало менше.

«Потреба на сьогодні дуже коливається. Через те, що є пацієнти, наприклад, онкогематологічні, які потребують не лише тромбоцитів, а також й простих еритроцитів, їх кількість теж коливається. На це також впливає нестабільність протікання захворювання. Дорожньо-транспортні пригоди - це проблема номер один для нас. Так, щоб ми тримали запаси того мінімуму, який забезпечує всі лікарні - це має бути 40-50 донорів в день. За цей період у нас виходить в середньому 30 донорів», - говорить директор Житомирського обласного центру крові Анатолій Чугрієв.

Аби збільшити кількість крові у сховищі, працівники центру планують їздити у населені пункти області та шукати донорів там.

«Ми затвердили графік виїздів на цей рік. Кожного місяця у трьох населених пунктах будемо шукати місце, де будемо приймати людей. Ми вже почали, буквально вчора був перший виїзд в Брусилів. На превеликий жаль, не багато людей, тільки 28 людей прийшло. Але найважливіше, що ми привезли кров сюди й до кінця дня ми її розділили на компоненти, поклали в умови, в яких вона має зберігатися. Сьогодні до 12 вона вже була протестована», - розповідає Анатолій Чугрієв.

Процедура донації є цілком безпечною, запевняють лікарі, та запрошують охочих стати донорами крові.

Нагадаємо, житомиряни, які перехворіли на COVID-19, можуть здати кров і допомогти у лікуванні важкохворих.

Як повідомляв Житомир.info, з 1 березня 2020 року в Житомирському обласному центрі крові донорам збільшили грошову компенсацію на підсилене харчування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кров центр крові поліцейські патрульні донори  
Матеріали по темі