Місто

У Житомирській міськраді та ОДА прокоментували заборону руху громадського транспорту в червоній зоні

12 March 2021, 14:45

Порожні платформи, лише транзитні автобуси на зупинці і інформація про скасовані рейси на табло у залі очікування – такий вигляд має 12 березня житомирський автовокзал. Відповідно до постанови Кабінету міністрів рейсові автобуси на приміських, міжміських та внутрішньообласних маршрутах припинили свою роботу. У коментарі журналістам Житомир.info начальник відділу транспорту Житомирської ОДА Валерій Ясинецький розповів, що підвіз медиків та працівників об’єктів критичної інфраструктури – це тепер клопіт органів місцевого самоврядування та керівників закладів, які до такої інфраструктури належать.

«На сьогодні є постанова Кабінету міністрів України від 24 лютого 2021 року №154, якою внесено зміни у постанову №1236. Зокрема, передбачено, що в «червоній» зоні, передбачено певні карантинні обмеження. Одне із них – здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним і залізничним транспортом. Згідно даної постанови рух даного транспорту заборонено. На сьогодні, як мені відомо, питання підвезення працівників до об'єктів критичної інфраструктури вирішується органами місцевого самоврядування, закладами охорони здоров’я і іншими об’єктами критичної інфраструктури. На підставі укладених договорів з перевізниками на спецперевезення. Контроль за виконанням і дотриманням карантинних обмежень покладено на органи Нацполіції», - розповів Валерій Ясинецький.


У Житомирі міський громадський транспорт 12 березня поки працює, втім, у муніципалітеті розповідають: думають над рішенням, яке дозволить людям безпечно добиратись до роботи і разом з тим не порушувати постанову Кабінету міністрів.

«Тут думаємо не лише про медичних працівників. Ми розуміємо, що це задача номер один організувати їх підвіз, але є багато людей які працюють на підприємствах, які забезпечують місто та область, наприклад, облгаз або обленерго, теплокомуненерго, водоканал. Працівники повинні доїхати до своєї роботи і зарплата у них така, що не дозволяє кожному мати приватну машину. Треба думати навіть про прибиральницю в аптеці, яка там працює. Для того б аптека працювала, була продезінфікована, вона також має вчасно доїхати до свого робочого місця. Тому, щоб не порушувати постанову Кабміну, ми громадський транспорт переводимо в режим – «на замовлення», щоб ми могли перевозити всіх, кому потрібно доїхати на роботу. Тут маємо прохання до пільговиків, пенсіонерів з розумінням поставитись до таких заходів. Тому що, якщо у нас буде перевантаження по такому транспорту, то ми просто будемо вимушені зупиняти повністю. У такій ситуації 3 тисячі медпрацівників ми не перевеземо ніяким приватним транспортом. Що стосується людей, які живуть не в Житомирі, медичних працівники, то у нас на первинній ланці є приблизно 30 легкових автомобілів, крім того ми надаємо можливість використовувати автомобілі міської ради. Директор кожного комунального закладу (першої, другої, дитячої лікарні) повинен забезпечити підвіз. Якщо не буде вистачати ресурсу, то будемо звертатись і до бізнесу, і знаходити ще додатковий транспорт, щоб люди доїхали на роботу», - каже мер Житомира Сергій Сухомлин.

Міський голова наголосив – випуск на маршрути комунального транспорту не скорочуватимуть в будні дні саме для того, щоб уникнути скупчень людей в салоні.

«Ми не зменшуємо, а навпаки намагаємось якомога більше випустити тролейбусів. Для нас важливо, щоб в тролейбусі не було людей, які стоять. Нам не треба допускати скупчення людей в транспорті. Тому зменшення не буде. На вихідні, можливо, так. А на будні ми повністю всі тролейбуси виводимо на маршрути», - каже міський голова.

Нагадаємо, вечері 9 березня стало відомо, що Кабінет міністрів розширив перелік карантинних обмежень у «червоній» зоні епіднебезпеки поширення COVID-19, в якій перебувають Житомирська та ще три області. Зокрема, заборонив пасажирські перевезення.

10 березня в ОДА та міській раді запевняли, що у Житомирі та області громадський транспорт працюватиме без змін.

11 березня в Житомирській ОДА повідомили, що 12 березня припиняють роботу рейсові автобуси на приміських, міжміських та внутрішньообласних маршрутах. А про ситуацію з громадським транспортом у Житомирі обіцяли повідомити пізніше.

Як повідомляв Житомир.info, 1 березня 2021 року на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було прийняте рішення з третього березня встановити у Житомирській області «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: транспорт заборона вокзал перевезення червона зона  
Матеріали по темі