Місто

Житомирський виконком погодив встановлення пів сотні терміналів самообслуговування для поповнення е-квитка

17 March 2021, 12:34

У Житомирі встановлять півсотні програмно-технічних комплексів самообслуговування для поповнення «єдиного квитка».

Таке рішення ухвалили 17 березня на черговому засіданні виконавчого комітету.

Наразі подібний термінал встановлений на зупинці біля Житомирської міської ради.

«Наразі діє система поповнення та купівлі транспортної картки. Це 24 пункти продажу й поповнення на зупинках громадського транспорту. Також транспортну картку можна поповнити онлайн і в терміналах у магазинах. З метою наблизити цю послугу до пасажира, а саме це зупинка, пропонується погодити КП «Житомиртранспорт» розміщення на зупинках громадського транспорту терміналів самообслуговування. За зазначеними в додатку адресами, це центральні вулиці, пересадочні зупинки, вулиці Київська, Бердичівська, Перемоги, Вітрука, Проспект Миру, Театральна. Тобто, основні 53-и зупинки громадського транспорту на першому етапі. На другому етапі також буде до 50 зупинок», – пояснив начальник управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Костянтин Підпокровний.


Скільки з міського бюджету витратять на ці термінали, наразі невідомо. У міській раді планують оголосити конкурс, на якому оберуть найбільш вигідну пропозицію.

«Також проєкт рішення передбачає погодити місця розміщення цих терміналів з відповідними службами міськими та залучити суб'єкти господарювання для їх встановлення на конкурентних засадах», – сказав Костянтин Підпокровний.

Також у міській раді розглядають варіанти щодо продажу проїзних квитків.

«Якщо буде вирішуватися питання щодо разового квитка, один з варіантів – розглядається питання щодо продажу через ці термінали й разових квитків», – каже Костянтин Підпокровний.

«Крім поповнення, ми хочемо зробити систему, коли не кондуктор і водій будуть приймати кошти. Це для того, щоб не робити навантаження та збільшити середню швидкість транспорту. Людина на зупинці зможу отримати цей квиточок і провалідувати його вже в транспорті. Це для того, щоб перейти від збору готівки на безготівковий рахунок», – говорить Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, що нині в транспорті не має можливості розрахуватися за проїзд за допомогою смартфона, це мали виправити до кінця лютого, але система й досі не працює.

«Систему NFC (розрахунок мобільним телефоном, до якого прикріплена банківська картка) для оплати проїзду ще не вмикали. Ще узгоджуються питання з компанією VISA, яка нам обіцяла технічно вирішити це питання і, як варіант, дещо компенсувати ті витрати, які у нас бути по оплаті по даній системі. Чекаємо, можливо, тиждень, а, можливо, два, поки узгодять всі робочі моменти, і включаємо. Це технічні питання, це не лише Житомир, а всі міста України, які запровадили оплату банківською карткою й зіткнулися протягом останнього року з цією проблемою», – пояснив начальник управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Костянтин Підпокровний.

Адреси місць розміщення програмно-технічних комплексів самообслуговування (терміналів) дивіться тут.

Нагадаємо, в травні 2020 року на зупинці біля Житомирської міської ради встановили перший термінал, в якому можна поповнити транспортну картку.

Як повідомляв Житомир.info, станом на кінець вересня 2019 року в Житомирській міській об’єднаній територіальній громаді була можливість поповнити е-квиток через мережу терміналів самообслуговування, інтернет або ж через мережу точок продажу на зупинках.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: е-квиток єдиний квиток «Житомиртранспорт» транспорт проїзд квиток виконком Підпокровний  
Матеріали по темі