Суспільство

У місті Житомирської області запрацює спеціалізована мобільна група, яка реагуватиме на виклики про домашнє насильство

14 April 2021, 16:27

Національна поліція збільшила кількість спеціалізованих мобільних груп із реагування на факти вчинення домашнього насильства. У Житомирській області така група запрацює в Коростені. До цього часу працювали дві групи на території Житомира та Житомирської району.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішній справ.

«Раніше в Україні працювало 45 груп із реагування на факти вчинення домашнього насильства. Відтепер, аби запобігати та ще ефективніше протидіяти домашньому насильству, їх кількість збільшено до 55. Такі мобільні групи додалися в Дніпрі, також у містах, де раніше не функціонували - в Ізмаїлі (Одеська область), Кривому Розі (Дніпропетровська область), Коростені (Житомирська область), Гайсині (Вінницька область), Олександрії (Кіровоградська область), Ірпені (Київська область), Стриї (Львівська область), Кременчуці (Полтавська область) та Кам’янець-Подільському (Хмельницька область).

Ці мобільні групи спеціалізуються на оперативному реагуванні саме на факти домашнього насильства. Співробітники мають повноваження вживати відповідні заходи відносно кривдників, зокрема складати протоколи про адміністративне правопорушення, ставити на превентивні обліки поліції, виносити термінові заборонні приписи тощо. Поліцейські, які входять до складу груп реагування, пройшли відповідне навчання», – йдеться у повідомленні.

Національна поліція України планує і надалі збільшувати кількість таких груп.

Як повідомляв Житомир.info, з 25 листопада 2019 року офіційно запрацювали мобільні групи реагування на факти домашнього насильства.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: насильство домашнє насильство поліція мобільна група  
Матеріали по темі