Місто

​ Житомирський виконком погодив розміщення ще 18 літніх майданчиків, яким дозволено працювати після зняття червоної зони

15 April 2021, 13:03

У Житомирі дозволили встановити 18 літніх майданчиків підприємств ресторанного господарства. Всього подано 60 заявок.

За таке рішення 15 квітня проголосували на позачерговому засіданні виконавчого комітету.

Перед початком засідання виконкому мер Сергій Сухомлин уточнив, що літнім майданчикам дозволено працювати лише після того, як в Житомирі перестануть діяти карантинні обмеження червоного рівня.

«Після минулого виконкому до мене було дуже багато запитань з приводу надання кафе дозволів на встановлення літніх майданчиків. Це не означає, що в червоній зоні ми дозволяємо роботу літніх майданчиків, ми даємо дозволи підприємцям для того, щоб вони готувалися, бо треба час для того, щоб їх побудувати, зібрати, закупити матеріали. Після зняття червоної зони вони вже матимуть право працювати на цих літніх майданчиках», – зазначив Сергій Сухомлин.



Відео Житомирської міської ради

Директор департаменту економічного розвитку міської ради Вікторія Сичова зауважила, що всі майданчики пройшли відповідні перевірки.

«На розгляд виконавчого комітету виносить проєкт рішення «Про погодження розміщення об лаштованих відкритих майданчиків на території, прилеглій до підприємств ресторанного господарства стаціонарної мережі, на території м. Житомир». На попередньому виконкомі ми погодили 16 об’єктам розміщення, на сьогоднішній день ми відпрацювали ще 18 об’єктів. Всі майданчики пройшли перевірку архітектури, держпродспоживслужби, пожежної охорони, муніципальної інспекції. Всі погодження є, є рекомендації відпрацьовані з усіма ФОПами і суб’єктами господарювання і основні рекомендації та зауваження це озеленення», – розповіла Вікторія Сичова.

Скріншоти з проєкту рішення

І додала, що всього на сьогодні подано 60 заявок: 16 попередні, 18 сьогодні вже відпрацьовано. Ще є на відпрацюванні.

Нагадаємо, 12 квітня у Житомирі дозволили встановлювати літні майданчики, а за здійснення «фальстарту» карати не будуть.

Як повідомляв Житомир.info, 12 квітня під час брифінгу заступниця голови ОДА Наталія Остапченко зазначила, що у Житомирській області продовжує діяти червона зона карантинних обмежень. Показники поки що не дозволяють змінити рівень епідеміологічної небезпеки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: літні майданчики кафе ресторани карантин червона зона виконком  
Матеріали по темі