Місто

До роковин Чорнобильської катастрофи на Покровській у Житомирі висадили 35 кущів червоних троянд

26 April 2021, 14:29

26 квітня – 35-і роковини Чорнобильської катастрофи. В Житомирі у цей день близько сотні людей прийшли вшанувати пам’ять загиблих та померлих ліквідаторів аварії на ЧАЕС та покласти квіти до пам’ятного знаку «Чорна біль».

Серед присутніх – представники влади, правоохоронці, небайдужі житомиряни, а також ліквідатори. Один з них поділився своєю історією.

«Розтягнуто було по Чорнобилю, до Прип'яті, до реактора 130 км кабелю. Ці кабелі, бувало, рвалися, ми їх міняли, ремонтували, і все це при такій радіації. Мокрі були, лице в крові. До того, як мене відправили, я знав, що вже їду, пішов забирати доньку зі школи. І вчителька сказала: «Не їдь туди, у вас діти, на кого залишаєте». Якщо не поїхав би, то з партії, армії, без квартири, і без роботи стався б. То як не поїхати було», – ділиться голова ГО «Союз ліквідаторів Чорнобиля» Микола Поліщук.


Після покладання квітів біля пам’ятного знака «Чорна біль» висадили 35 кущів червоних троянд.

«Ця акція була для того, щоб ще раз привернути увагу і нагадати, що така трагедія була в Україні, й люди заплатили своїм життям, здоров'ям за те, щоб ми зараз спокійно жили та працювали. Я дуже добре пам’ятаю, як у 1986-му ріці, коли я ще був у 9 класі у Старокостянтинові, і батько один із перших поїхав у Чорнобиль. Зрозуміло, що дитина не могла у такому віці зрозуміти цю трагедію та її масштаб, але я дуже добре пам'ятаю, як плакала мама і пам'ятаю, як батько привозив згущене молоко з цього Чорнобиля. Ось так залишилося в пам'яті. Здоров'я воно точно не додало. Ми розуміємо, що цим людям потрібна постійна підтримка з боку міської та обласної ради», – розповів Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Як повідомляв Житомир.info, планувалося, що 26 квітня 2021 року, в день 35-х роковин аварії на ЧАЕС на вулиці Покровській в Житомирі висадять троянди, а центральними вулицями мали проїхати пожежні автомобілі із увімкненими сиренами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЧАЕС Чорнобильська катастрофа троянда  
Матеріали по темі