Місто

Сухомлин підписав новий порядок призначення стипендій міського голови учням закладів освіти Житомирської ОТГ

29 April 2021, 14:26

Мер Житомира Сергій Сухомлин затвердив новий Порядок призначення стипендій міського голови учням та вихованцям закладів освіти Житомирської міської об'єднаної територіальної громади.

Відповідне розпорядження Сухомлин підписав 28 квітня 2021 року.

«Кандидатами на призначення стипендії міського голови можуть бути учні та вихованці, які є переможцями олімпіад з базових навчальних предметів, конкурсів-захистів Малої академії наук, інтелектуальних та творчих конкурсів, змагань обласного, всеукраїнського і міжнародного рівнів згідно з наказами департаменту освіти Житомирської міської ради, управління освіти і науки Житомирської обласної державної адміністрації та Міністерства освіти і науки України», зазначається у новому порядку.

Стипендії виплачуються за рахунок коштів міського бюджету, на їх виплату щороку будуть спрямовувати близько 200 тис. грн, більша частина цієї суму (120 тис. грн) піде на стипендії учням школи хореографічного мистецтва «Сонечко»: 20 стипендій по 3 тис. грн кожна, виплачуються двічі на рік.


Скріншот з додатка до розпорядження міського голови

Нагадаємо, Житомирська обласна рада хоче внести зміни у Положення про стипендію творчій молоді області: з 30 щомісячних стипендій (по 1000 грн кожна) 25 хочуть віддавати артистам балету комунального закладу «Житомирський обласний центр хореографічного мистецтва», до складу якого входить ансамблю «Сонечко».

Як повідомляв Житомир.info, 4 травня 2020 року Житомирський міський голова підписав розпорядження «Про виплату стипендій міського голови учням та вихованцям загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів міста» та «Про виплату стипендій міського голови вихованцям школи хореографічного мистецтва "Сонечко"». У списках – 109 прізвищ обдарованих дітей.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: розпорядження стипендія Сухомлин стипендія міського голови "Сонечко"  
Матеріали по темі