Місто

​В управлінні культури прокоментували новий декор на Михайлівській у Житомирі та розповіли, що сталося з попередніми писанками

1 May 2021, 11:01

Кілька років поспіль до Великодніх свят центральну пішохідну вулицю Михайлівську прикрашали писанками, які розмальовували учні навчальних закладів. Цьогоріч дизайн вирішили осучаснити. Вздовж вулиці встановили металеві конструкції прикрашені квітами, на дерева повісили декоративні яйця та жовто-блакитні стрічки. У соцмережах житомиряни активно обговорювали декор і цікавились про долю попередніх писанок.

Як повідомила начальниця управління культури оздоблення пішохідної вулиці є неповним, впродовж суботи 1 травня на ній з’являться писанки, якими прикрашали вулицю попередні роки.


«Ми з дизайнерами розробили концепцію святкових крашанок з квітами, які вже стоять в центрі лавок для того, щоб радувати житомирян. Також на свято Великодня буде стояти фотозона і велика великодня писанка. Дерева на Великдень - це символ нового життя і вперше ця традиція з'явилася в Європі. Зазвичай, Пасха асоціюється з крашанками та ароматними пасками, проте це свято має чимало інших символів і одне з них - великоднє дерево. Це старовинний символ світлого воскресіння і тому це дерево зазвичай прикрашали крашанками, стрічками та живими квітами. Трошки ми планували, щоб бруньки дерев розквітли, але ніхто не знав, що 1 травня не розквітнуть дерева. Це найважливіше на що ми розраховували. Старі декорації зберігаються у «Жовтні», тому що у нас немає додаткового складу. Писанки, які можливо було відновити, ми відновили і буде велика писанка вона буде виставлятися 1 травня о 15-16 годині, поряд стоятимуть писанки, які ми відновили, також у нас буде кошик з яйцями. 24 штуки ми змогли відновити. Також частина писанок зовсім маленьких в Домі української культури, у нас там виставка, тому що не всі покриті лаком, адже це ручка робота діточок», - розповіла начальниця управління культури Житомирської міської ради

За її словами, на усі великодні декорації цього року витратили близько 70 тисяч гривень.

Як повідомляв Житомир.info, 27 квітня працівники комунальних підприємств почали прикрашати пішохідну вулицю Михайлівську до Великодніх свят. 28 квітня екссекретар Житомирської міськради розкритикувала у своєму допиту у Facebook декоративні пасхальні яйця на Михайлівській та назвала їх холодними металевими «одоробалом».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Михайлівська писанки дерева Великдень Колодій  
Матеріали по темі