Місто

У Житомирі сьомий рік триває реконструкція садочка №32, але батькам вже пропонують записуватися в електронну чергу

13 May 2021, 15:47

Цього року в Житомирі можуть відкрити реконструйований дитячий садочок №32, що знаходиться на вул. Євгена Коновальця в районі Богунії. Будівельні роботи мали завершити ще восени 2020 року, однак через недофінансування терміни здачі об'єкту перенесли на наступний рік.

Як повідомили в управлінні капітального будівництва, станом на середину травня 2021 року заклад готовий на 99%.

«На сьогодні в програмі бюджету закладено 4,5 млн, це кошти перехідні з минулого року для завершення робіт. Роботи виконані на 99%, залишилось підключити газові мережі, це залежить від «Житомиргазу», там дійсно складна процедура, залишилось встановити плити в харчоблоці з мийками й встановити на вулиці дитячі майданчики», – каже начальник управління капітального будівництва Житомирської міської ради В’ячеслав Глазунов.


Оздоблювальні роботи всередині та зовні виконали минулого року. В групах вже розставили деякі меблі та продовжують облаштовувати куточки для навчання та ігор. Кожна група має свою тематику і «квіткову» назву.

«Ми облаштовуємо зі свого боку вже більш естетично групи, дошиваємо гардини, тюлі, штори, робимо більш домашню приємну атмосферу для дітей і напрацьовуємо дидактичні матеріали. Дівчата працюють – ті, які будуть у нас педагогами, – напрацьовують матеріали для магнітних стін. Називатимемо ми свій заклад «КвітничОК». Позиціонуємо себе ми так, що в нас буде все класно, все квітково. Кожна група має свій квітковий імідж, кожна група в назві має свій квітковий елемент, і, відповідно, портал дверей оформлений в такому стилі, наприклад «Волошкова Алея» – з елементами волошки, «Кульбабкові малята», – розповідає завідувачка ДНЗ № 32 Олена Бура.

Заклад розрахований на 100 дітей, відповідно, буде створено 6 груп. Передбачено, що у двох групах навчатимуться діти з інвалідністю. Там передбачені інклюзивні вбиральні, а деякі приміщення дещо більші.

Батьки, які хочуть влаштувати дитину в цей садок, можуть записатися в електронну чергу, однак набір розпочнуть вже після завершення всіх робіт.

«Зараз черга вже функціонує, активно батьки звертаються з дітьми, які мають інвалідність. Існує якась думка, що це спецзаклад, і я розвінчую ці міфи. Ми доступні для будь-яких дітей, і раджу реєструватися в електронну чергу. Я повісила оголошення, як це здійснити, тому що дуже актуально, батьки запитують. Відсканувавши QR-код, переходите в електронну чергу нашого садочка й успішно реєструєтесь», – додає завідувачка ДНЗ № 32.

Варто зазначати, що цей садочок реконструюють ще з 2014 року. Тоді через брак коштів будівництво затягнулося, і роботи відновили у 2019 році. Того ж року УКБ підписало договір з фірмою «Комунальник» майже на 19,4 млн. У грудні минулого року через переговорну процедуру підписали ще один договір на суму 7,9 млн грн.

«За всі ці роки об'єкт обійшовся в 40 млн грн, з державного фонду було виділено приблизно 20 млн з ДФРР, інші кошти з місцевого бюджету, але ця процедура з 2013-2014 року», – каже начальник управління капітального будівництва В’ячеслав Глазунов.

За словами начальника управління капітального будівництва, підряднику залишилося виплатити більш ніж 3 млн грн. На засіданні виконавчого комітету 6 травня виділили 1,5 млн грн, решту коштів виплатять після завершення робіт.

Остаточної дати, коли відкриють дитячий садочок, поки не називають, однак усі роботи сподіваються завершити влітку 2021 року.

Нагадаємо, у липні 2020 року підрядник виконував оздоблювальні роботи всередині та займався благоустроєм на території садочку №32. Тоді ж журналістам повідомили, що заклад планують відкрити у вересні 2020 року.

Як повідомляв Житомир.info, в серпні 2013 року тодішній мер Житомира Володимир Дебой розповідав, що за кошти міста виготовлена проєктно-кошторисна документація по відновленню дитсадка №32, вартість його реконструкції тоді оцінювали в 12 млн 700 тис. грн. Перший тендер на реконструкцію дитсадка, в якому перемогла фірма «Комунальник», провели ще за часи мера Дебоя.

У січні 2014 року управління капітального будівництва Житомирської міськради провело тендер на закупівлю робіт з реконструкції приміщень дитсадка №32, що на вулиці Коновальця (раніше - Якубовського), переможцем якого стала приватна ремонтно-будівельна фірма «Комунальник». У листопаді 2015 року голова Житомирської ОДА Сергій Машковський відвідав дитсадок №32 у Житомирі, де за 11,4 млн грн державних коштів та 1,2 млн грн коштів місцевого бюджету розпочалася реконструкція будівлі. 20 листопада 2015 через затягування ремонтних робіт губернатор пригрозив замінити підрядника і дав виконавцю робіт 2 тижні, щоб наздогнати терміни.

У березні 2016 року тодішній заступник мера Житомира з гуманітарних питань Матвій Хренов підтвердив інформацію про те, що до міської ради зверталися різні благодійні організації, які мали намір вкласти кошти у садочок № 32, відреставрувати та відкрити його зі збереженням профілю.

У грудні 2019 року на ProZorro з’явилося повідомлення, відповідно до якого управління капітального будівництва Житомирської міської ради мало заплатити ще 15 млн 986 тис. 465 грн ПРБВ «Комунальник» за реконструкцію приміщень дошкільного навчального закладу №32 по вулиці Коновальця,10 в місті Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: садочок ДНЗ №32 ремонт реконструкція Глазунов УКБ  
Матеріали по темі