Місто

​Нардеп від Житомира обурився якістю ремонту майданчика біля ліцею №25, підрядник каже: робив за проєктом

18 May 2021, 16:48

Погана якість робіт, зірвані терміни здачі та решта інших недоліків - так про реконструкцію майданчика біля ліцею №25 на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат від Житомира Ігор Герасименко. Нардеп обурився тим, що роботи закінчені невчасно, а сам проєкт змінили в гірший бік. 18 травня на майданчику проводили нараду представники замовника та підрядника.

«На сьогодні роботи завершені згідно проєкту, але поки не прийняті, до кінця не профінансовані. І якраз зараз у нас тут нарада по цьому об’єкту з технаглядом та підрядниками щодо виявлених зауважень покриття. Ви бачите щебеневе покриття, це заплановано в проєкті. Але майданчик ще не введено в експлуатацію і його поки що нема кому обслуговувати. Але діти вже тут тренуються, мешканці прилеглих будинків теж тренуються, в тому числі й вигулюють домашніх улюбленців. За цим треба слідкувати, це постійно треба прибирати та слідкувати за майданчиком», - каже начальник управління капітального будівництва Житомирської міської ради В’ячеслав Глазунов.


За словами В’ячеслава Глазунова, перший проєкт зазнав змін, а за виконані роботи повністю ще не розрахувались. Загалом, після повного завершення робіт та здачі об’єкту в експлуатацію, підрядникам мають виплатити ще майже 500 000 гривень.

«В проєкті були зміни і зміни були в числі тренажерів. Запроєктовані були вони на другій ділянці, але там йдуть високовольтні кабелі. Було їх змінено і замість тієї кількості тренажерів було футбольне поле зі штучним покриттям запроєктовано, що не було спочатку», - розповідає В’ячеслав Глазунов.

Перед виконанням проєкту свої пропозиції змінити проєкт внесли будівельники. Кажуть: висловлюючи зауваження та вносячи пропозиції, спирались виключно на норми будівництва.

«Коли ми заключили договір і приступили до виконання робіт даного проєкту, ми зіштовхнулись з рядом питань. Були встановлені тренажери на високовольтній лінії, а це було небезпечним і не відповідало всім умовам. Так само додався майданчик, це призвело до подорожчання фінансування. Також проєктом було передбачено футбольне поле з відсіву, що на сьогодні неможливо. Ми внесли свої корективи та побажання. Була велика нарада з УКБ та департаментом освіти. Замовником проєкту була школа, а не УКБ. Ми вникли в проєкт і запропонували зміни, бо це робиться для дітей. Бо якби був реалізований перший проєкт, то я не знаю, що тоді писали б в коментарях. Ми діяли згідно проєкту. Ми внесли зміни і поправки, і я вважаю, що ми маємо найкращий результат, який може бути», - каже директор ДП «Фаворит ОПТ» Микола Козачок.

Звинувачення у недобросовісності підрядники відкидають і кажуть: зараз майданчик вже повністю готовий.

«Те, що про нас говорять, що ми довгобуд… Ми виконали роботи на 98% до нового року. Був залишок робіт: пофарбувати майданчик, знімати плівку. Ми це перенесли на теплий період. Даним майданчиком вже з середини березня користуються, бігають, грають в футбол. Десь, можливо, впав якийсь камінець. Це все прибере сама «освіта», сама школа може прибрати. Якщо ні - ми приберемо залишки каміння після дітей. На сьогодні всі роботи по майданчику зроблено на всі 100%», - каже Микола Козачок.

Нагадаємо, в вересні 2020 у Житомирі визначили переможця тендеру на спортмайданчики ліцею №25, які побудують за 2,5 млн грн держсубвенції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: нардеп спортмайданчик ліцей №25 Фаворит  
Матеріали по темі