Місто

Екскурсії, майстер-класи та квест-кімнати: у Житомирі для дітей відкрили денний табір «Art-літо» при художній школі

8 June 2021, 15:43

У Житомирі вперше відкрили денний табір для дітей «Art-літо» на базі «Художньої школи імені Віктора Шкуринського».

Зміна у таборі для дітей віком від 7 до 15 років триватиме з 9 до 18 години протягом 10 днів, а вартість одного дня у таборі складає 250 грн.

Директорка «Художньої школи імені Віктора Шкуринського» Олена Дубініна розповідає, що на дітей чекають екскурсії у музеях, розваги у квест-кімнатах та сеанси у кінотеатрі:

«У них буде зустріч з психологом, фаховим тренером, буде візажист для дівчаток, Настя Лісовська буде робити татуаж з хною».


Зараз у таборі перебуває 20 дітей, тут двічі годують, а заняття проводять по групах, аби не створювати скупчення. Що потрібно, аби потрапити до «Art-літо» розповідає директорка «Художньої школи імені Віктора Шкуринського» Олена Дубініна.

«По-перше, я б хотіла бачити довідку, що дитина здорова, і має право відвідувати дитячий колектив, копія свідоцтва про народження і реєстрація або прописка, бо це наш міський табір. Так, як у нас самі по собі кімнати, де вони перебувають не дуже великі, так, щоб їм було комфортно, вони розраховані по 10 людей в окремій кімнаті. Вчора у них був чай і печиво, сьогодні скоріше за все буде сік, булочка, і о першій годині в них обід», — розповідає Олена Дубініна.

Свою доньку привела на відпочинок у художню школу і мама Тетяна Венгер. Жінка каже, їй дуже подобається атмосфера та викладачі, які займатимуться з дітьми:

«Мені дуже подобається атмосфера, яка тут, подобаються викладачі, люди професійні вміють працювати з дітьми та зацікавити їх. Обіцяли квести, заняття різними видами малювання, графік, живопис, на свіжому повітрі прогулянки, екскурсії».

На відпочинок у мистецький табір прийшла і учениця Анжеліна, каже, що вже з першого дня багато чому навчилася:

«Навіть перший раз коли я прийшла у цю школу, мені дуже сподобалася атмосфера. Тут не тільки малювання, а ще й багато цікавих речей, різних майстер-класів, дуже багато навчилась вже за один день».

Цього літа в Житомирі функціонуватиме декілька денних мистецьких таборів.

«У нас три мистецьких школи відкривають табори. Перша школа, зараз це музична школа імені Лятошинського, також п’ята музична школа і художня на школа. П’ята школа планує відкриття 14 червня, на наступному тижні. Перша школа теж по набору групи відкривається, зміни відкриваються згідно набору, тому що має бути мінімум 10 дітей», — розповідає Ілона Колодій.

Нагадаємо, наразі у Житомирі готуються до відкриття 29 пришкільних таборів.

Як повідомляв Житомир.info, цьогоріч у житомирському таборі «Супутник» планують оздоровити 1125 дітей, для місцевого бюджету путівка коштуватиму 4 080 грн. Для фізичних осіб передбачено 100 місць за ціною — 5 880 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: художня школа табір діти  
Матеріали по темі