Місто

​У Житомирі почали прокладати мережу для майбутньої тролейбусної лінії на Мальованку

14 June 2021, 15:50

У Житомирі триває перший етап будівництва тролейбусної лінії на Мальованку. Наразі від діючої підстанції ТТУ через вулицю Чуднівську до Героїв Пожежних прокладають мережі. Роблять це методом проколу, аби не пошкодити верхній шар асфальту на проїжджій частині.

«Зараз у нас на першому етапі - прокладання мереж підземних від підстанції, яка знаходиться біля музею каменю по вул. Чуднівській, далі по вул. Героїв Пожежних. Далі кабель виходить наверх і підключається до контактної мережі, яка буде на всій протяжності вулиці Героїв Пожежних. Щодо потужності кабелів було питання, що у нас по 10 тисяч вольтів і це може бути шкідливо. Ні, по 600 вольтів у кожного кабелі, далі він розходиться. Всього під землею буде йти 600 вольтів, тому немає там ніякої небезпеки», - розповідає заступник міського голови Олександр Шевчук.

Зазначимо, що тролейбуси з Мальованки рухатимуться від фабрики «Крок» до залізничного вокзалу.


«Попередньо планується на маршрут 6-8 одиниць, тролейбус буде ходити під номером 9», - додав Олександр Шевчук.

За словами заступника міського голови, на першому етапі є затримки по термінах через погодні умови, втім завершити будівництво лінії обіцяють вчасно.

«Є затримки, але загальний термін виконання по будівництву лінії - до кінця року. Трохи в терміни вже не вкладаємося, але у будь-якому випадку до кінця року ми повинні виконати ці роботи», - зауважив Олександр Шевчук.

На другому етапі будівельники встановлюватимуть опори, а далі облаштовуватимуть розворотне кільце та зупинки.

Заступник міського голови також зауважив, що після того, як прокладуть мережу та встановлять опори, на Героїв Пожежних відремонтують асфальт.

Нагадаємо, почати будувати тролейбусну лінію на Мальованку в Житомирі планували до кінця другої декади квітня 2021 року.

Як повідомляв Житомир.info, 31 липня 2019 у Житомирі уклали грантову угоду з ЄБРР на 2 млн євро, за які побудують тролейбусну лінію на Мальованку. Одразу потому в Житомирі розпочали роботу над проєктом нової тролейбусної лінії і планували обговорити маршрут з мешканцями мікрорайону Мальованка. У жовтні 2019 Житомирське ТТУ оголосило тендер на виготовлення проєкту будівництва тролейбусної лінії на Мальованку за 600 тис. грн.

У лютому 2020 міська комісія з безпеки дорожнього руху активно обговорювала проєкт будівництва нової тролейбусної лінії на Мальованку, а саме за якою схемою рухатимуться тролейбуси. Тоді у коментарі Житомир.info начальник управління транспорту і зв’язку Костянтин Підпокровний розповів, що старт реалізації проєкту залежить від тендеру, який проводитиметься на міжнародній електронній платформі ЄБРР. За його словами, визначення переможця торгів має зайняти щонайменше 2-3 місяці від оголошення закупівлі.

У жовтні 2020 року на тендер з будівництва тролейбусної лінії на житомирську Мальованку подали пропозиції три фірми.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тролейбус Мальованка ТТУ будівництво  
Матеріали по темі