Місто

Управління транспорту запевняє, що житомиряни вже можуть розраховуватись за проїзд за допомогою смартфона

15 June 2021, 16:10

У міському громадському транспорті Житомира відновлена функція розрахунку за проїзд за допомогою смартфона (функція NFC).

Про це 15 червня на своїй Facebook-сторінці повідомило управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради.

«Наголошуємо, що відновлено розрахунок за проїзд у міському громадському транспорті за допомогою технології NFC. Тарифи при оплаті NFC залишаються незмінними: трамвай/тролейбус – 5 гривень, автобусні маршрути – 7 гривень. При цьому на банківському рахунку має бути достатньо коштів для оплати поїздки», – йдеться у повідомленні.

В управлінні транспорту акцентують, що найдешевшим та зручним способом розрахунку за проїзд міським транспортом залишається розрахунок транспортною карткою (е-квитком). Вартість проїзду на автобусних маршрутах становить 6 грн, в електротранспорті – 4 грн.

Скріншот з Facebook-сторінки управління транспорту та зв’язку

Нагадаємо, з 1 січня 2021 року в Житомирі з технічних причин розрахунок за проїзд у міському громадському транспорті за допомогою функції NFC (мобільним телефоном, до якого прикріплена банківська картка) тимчасово припинили. Неполадки мали усунути до кінця лютого 2021 року, але станом на 17 березня система не працювала. Начальник управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Костянтин Підпокровний тоді говорив, що питання має бути вирішене за тиждень-два, тобто орієнтовно до початку квітня 2021 року.

24 травня заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук зазначав, що функцію відновили частково: вона була доступна не у всьому транспорті, обладнаному валідаторами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: транспорт маршрутка тролейбус трамвай пасажир проїзд валідатор смартфон NFC  
Матеріали по темі