Події

​Розгляд справи про вбивство житомирського підприємця Жадька знову перенесли: замінюватимуть суддів

17 June 2021, 16:25

У Богунському райсуді міста Житомира 16 червня відбулося чергове засідання у справі про жорстоке вбивство житомирського підприємця Олександра Жадька, що сталось у 2014 році в селі Зарічани. Розгляд справи знову перенесли. Через заміну судді обвинувачений Довгалюк хоче, щоб нова суддівська колегія розглядала справу з самого початку. Сторона потерпілого переконана, що процес затягують навмисно.

Про це в коментарі Житомир.info 17 червня розповів Юрій Жадько, брат вбитого.

«Допитували експерта київського національно-дослідного інституту, який робив комісійну, психологічну, невербальну експертизу по відеофайлам, які вилучали слідчі під час досудового розслідування. Він підтвердив свою експертизу, яка говорить про те, що саме Довгалюк слідкував за моїм братом зранку і до обіднього часу 11.07.2014 року в день вбивства. У Житомирі він сів з ним в одне маршрутне таксі біля центрального універмагу і доїхав до Зарічан, де вийшов мій брат і пішов додому, потім вийшов Довгалюк і пішов за ним, і вбив його. Це бачили свідки, як він втікав з будинку мого брата, ховаючи ніж в пакет, і біг в сторону бердичівської траси через ліс. Експерт підтвердив, що це саме Довгалюк, тому що йому надавалися різні відеофайли зняті з відеокамер міста Житомира і порівнювались з відео файлами життя Довгалюка. На цьому ж судовому засіданні допитувались свідки брати Зелінські, яких ми дуже довго шукали, близько пів року, вони працювали у Довгалюка, встановлювали пам’ятники. Один з братів змінив свої покази, він не пам’ятає, що йому показували відеофайли на досудовому розслідуванні, і він впізнавав там Довгалюка. А інший брат підтвердив, що дійсно на цих відеофайлах – Довгалюк.Я вважаю, що на свідків здійснюється тиск», – каже Юрій Жадько.

Чоловік переконаний, що розгляд справи навмисне затягують, щоб обвинувачений довше побув на свободі.

«Докази зібрані і підтверджені. На цьому ж засіданні нас повідомили, що одна із суддів звільнилася, пішла на пенсію, буде знову обиратись нова судова колегія і в нас буде зміна судді. Довгалюк хоче, щоб нова судівська колегія розглядала справу з самого початку. Він відчуває і розуміє, що є достатньо доказів його винуватості та винесенні йому вироку. Він всіма силами намагається затягнути час. То переносила через коронавірус, або він не з’являвся на засіданні. Тепер вони хочуть знову все досліджувати спочатку, допитувати свідків та експертів, і знову затягнути час, щоб бути довше на свободі та уникнути відповідальності», – розповідає Юрій Жадько.

Наступне засідання перенесли на 14 вересня 2021 року.

Як повідомляв Житомир.info, 5 квітня 2021 року відбулося чергове засідання Богунського райсуду міста Житомира, який повторно розглядав справу про жорстоке вбивство житомирського підприємця Олександра Жадька, що сталось у 2014 році в селі Зарічани. Тоді засідання знову вирішили перенести.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Жадько суд Довгалюк заміна судді вбивство  
Матеріали по темі