Місто

​Другий поверх зводять над скандальною забудовою біля зупинки в центрі Житомира, в мерії кажуть - будуть судитися

17 June 2021, 17:40

Другий поверх без погодження та дозволів почали зводити в будівлі на місці колишньої «Смачній зупинці».

Ще у 2016 році розпочалися будівельні роботи біля трамвайної зупинки на майдані Перемоги. Тоді ж житомирський підприємець Олег Малиновський показував ескізи майбутньої будівлі. А у 2017 році, коли суд за позовом тодішньої архітекторки Житомира Євгенії Черкасової розглядав справу про законність будівництва, підприємець пояснював, що тут має бути одноповерхове кафе «Малина» з літньою терасою на другому поверсі.

«Людей цікавить, що будується зверху. Там буде літня тераса, вона буде дерев’яна, не з основних конструкцій. Я просто покажу містобудівні умови, які я отримав в управлінні архітектури, тут чітко розписано конкретний об’єкт, і який він повинен бути. Другий поверх - відкритий поверх без основних огороджувальних конструкцій», - зазначав підприємець Олег Малиновський.


Справу про будівлю на майдані Перемоги представники міської влади програли. У новобудові відкрився ресторан, а згодом магазин та аптека.

В травні 2021 року житомиряни побачили, що почали будувати другий поверх. Станом на 17 червня другий поверх вже має дах. У міській раді кажуть: будуть позиватися до суду.

«Без дозволів, без нічого, а ще вони порушують законодавство в частині культурної спадщини. Ми збираємо документи й будемо подавати до суду», - сказав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, у вересні 2018 року ФОПу Малиновському Павлу Станіславовичу продовжили оренду земельної ділянки на майдані Перемоги, 13-а площею 0,0307 га на 5 років. Орендна плата за рік становитиме 53 тис. 524 грн 84 коп.

Як повідомляв Житомир.info, на сесії міської ради 30 травня 2013 року Малиновський Павло Станіславович, рідний дядько Олега Малиновського, отримав дозвіл на складання проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, проведення державної реєстрації та виготовлення детального плану території. Мова йшла про 0,05 га землі для будівництва та обслуговування будівель торгівлі за адресою: майдан Перемоги, 13-а. Дозвіл надавався на підставі витягу з Державного реєстру прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності від 15.01.2013 р.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Смачна зупинка Малиновський будівництво  
Матеріали по темі