Місто

​У центрі Житомира чотири роки не можуть перекласти тактильну плитку, якою «огородили» сітілайт

27 July 2021, 16:59

Тактильну плитку у Житомирі почали укладати біля пішохідних переходів та на зупинках громадського транспорту у 2018 році під час реконструкції тротуарів.

З 2019 року згідно з новими нормами ДБН, влаштування тактильної плитки при проєктуванні громадського простору стало обов’язковим.

«Все, що підпадає під капітальний ремонт чи реконструкцію, ми ставимо технічне завдання для проєктантів влаштовувати доступність. Зараз проєктується капітальний ремонт тротуарів та дороги по вулиці Київська: від Небесної Сотні до Східної, на всіх перехрестях, на всіх зупинках облаштовується тактильна плитка», - розповідає начальник управління капітального будівництва Житомирської міської ради В’ячеслав Глазунов.


На кількох ділянках ще кілька років тому плитку уклали неправильно, з цього навіть кепкували у соцмережах. Спочатку з тактильної плитки, якою огородили сітілайт на вул. Небесної Сотні, потім з плитки на вул. В. Бердичівська, яка вела в бетонний стовп.

«Є у місті такі ділянки, де встановлені опори й, на жаль, вони потрапляють на перехрестя, на перехід, де встановлено світлофорний об'єкт. Проєктантам ставиться задача або перевстановлення опори, або зменшення розміру тактильної плитка, або знайти можливість збільшити зону переходу і на цей час всі ці ділянки виправляються», - пояснює начальник управління капітального будівництва Житомирської міської ради В’ячеслав Глазунов.

Випадок на Великій Бердичівській виправили одразу, а сітілайт і сьогодні огороджений плиткою. Кожного року цей недолік обіцяють виправити.

«Мені доповідали, що її виправили, розберемося з цього приводу, повинні були виправити», - вкотре переконує начальник управління капітального будівництва Житомирської міської ради.

Ще один недолік - розбіжності між пішохідним переходом і пониженням з тактильною плиткою на розі вулиць Театральна - Велика Бердичівська. Якщо переходити дорогу у напрямку плитки, то виходиш на центр перехрестя. Це також обіцяли виправити ще у 2019 році.

Нагадаємо, у квітні 2020 року на Великій Бердичівській будівельники перекладали тактильну плитку, яка вела в бетонний стовп.

Як повідомляв Житомир.info, у листопаді 2018 начальник УКБ В’ячеслав Глазунов прокоментував «геніальну» розкладку тактильної плитки в Житомирі, над якою кепкують в соцмережі. А у 2019 році начальник управління розповідав, що виправити усі недоліки підрядник має до кінця літа.Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тактильна плитка УКБ Глазунов реконструкція тротуар  
Матеріали по темі