Події

Вирубали у захисних насадженнях майже 840 дубів, грабів і беріз на 5 млн грн: у Житомирській області викрили «чорних лісорубів»

28 July 2021, 17:56

У Коростенському районі Житомирської області викрили групу «чорних лісобізнесменів», які незаконно вирубали у захисних насадженнях майже 840 дерев породи дуб, граб і береза вартістю близько 5 млн грн. 28 липня на приватному підприємстві, пилорамах, у транспортних засобах та за місцем проживання фігурантів справи проводяться обшуки.

Про це повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«У середу, 28 липня, за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури, у межах досудового слідства за фактом незаконних порубок дерев у лісах, Головним управлінням Нацполіції в області, за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в області ДСР Нацполіції України, у Коростенському районі проводяться обшуки на приватних пилорамах та приватному підприємстві, у приміщеннях, будівлях, спорудах, транспортних засобах та за місцем проживання фігурантів справи», – йдеться у повідомленні.

За інформацією прокуратури, станом на 17:30 год. невідкладні слідчі дії, зокрема, обшуки, продовжуються. Зазначається, що у ході обшуків вже вилучили понад 250 м3 деревини породи дуб без документів про походження, готову деревину та лісопродукцію різної категорії, знаряддя вчинення злочину, зокрема, вантажні автомобілі МАН та Урал, за допомогою яких вантажили та перевозили щойно зрубані 37 колод породи дуб, деревообробне обладнання, бензопили та бухгалтерську документацію з метою вирішення питання щодо накладення на них арешту.

За даними слідства, група осіб, жителі міста Коростеня та Коростенського району, до якої входили власники приватних пилорам та директор приватного підприємства, діючи за попередньою змовою, займалися незаконними порубками у захисних лісових насадженнях ВП «Жмеринська дистанція захисних лісонасаджень», а також перевезенням, зберіганням та збутом незаконно здобутої деревини.

Установлено, що з грудня 2020 року «чорні лісобізнесмени» незаконно вирубали у лісових насадженнях, розташованих вздовж залізничної колії, що поблизу сіл Великий Ліс та Червона Волока Лугинського (тепер Житомирський) району майже 840 дерев породи дуб, граб і береза вартістю майже 5 млн грн.

Злочинну діяльність припинили після безпосередньої рубки деревини породи дуб та спробі її транспортування вантажним автомобілем.

Наразі тривають невідкладні слідчі дії, встановлюється причетність осіб до інших незаконних порубок лісу та остаточні збитки, заподіяні державним інтересам і довкіллю.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Житомирська обласна прокуратура. Досудове розслідування проводить Головне управління Нацполіції в області.

Як повідомляв Житомир.info, 24 березня 2021 у Житомирській області організованій групі «чорних лісорубів», серед яких два майстри лісу, оголосили про підозру у незаконних порубках та заподіянні шкоди на понад 900 тис. грн. 30 квітня до суду були скеровні обвинувальні акти відносно організатора та трьох членів злочинної групи, які займались незаконними вирубками лісу в кількох районах Житомирської області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лісоруб ліс деревина прокуратура обшук Коростенський район  
Матеріали по темі