Місто

Ремонтувати тротуар по вулиці Шевченка в Житомирі буде фірма, що фігурує у кількох кримінальних провадженнях

30 July 2021, 14:20

Управління капітального будівництва Житомирської міської ради має намір укласти угоду з ТОВ «УК Комфорт-Буд» на капітальний ремонт тротуарів по вулиці Шевченка в Житомирі. Вартість робіт - 3,87 млн грн.

Про це йдеться на ресурсі ProZorro.

За умовами тендерної документації, роботи з капітального ремонту тротуарів по вулиці Шевченка мають бути виконані до 31 грудня 2021 року. Джерело фінансування - місцевий бюджет.

Очікувана вартість закупівлі становить - 3,9 млн грн. Участь у тендері взяло три фірми: ПП «Добробуд-Плюс», ТОВ «УК Комфорт-Буд» та ТОВ «Забудовник».

Дешевшу пропозицію ПП «Добробуд-Плюс» відхилили, зокрема через те, що фірма надала копію аналогічного договору на суму 799,5 тис. грн, а також акти приймання виконаних будівельних робіт. А згідно з актами виконаних робіт роботи виконані на суму 828,6 тис. грн, тобто встановлено невідповідність в поданих документах.

Зазначимо, що переможець тендеру пропонує ціну на бордюр парковий стандарт БР 100.20 -140 грн за штуку, натомість ПП «Добробуд-Плюс» пропонував бордюр парковий стандарт тієї ж марки по 122 грн за штуку; асфальтобетонну суміш типу Б, марки 3 ПП «Добробуд-Плюс» пропонував по 1471 грн за тонну, натомість переможець торгів запропонував по 1565 тис. грн за тонну. А ось вартість на бортові камені БР 100.30.15 однакова - 122 грн за штуку

23 липня управління капітального будівництва опубліковано намір укласти угоду з ТОВ «УК Комфорт-Буд».

Зазначимо, що фірма-переможець фігурує у декількох відкритих за останні роки кримінальних провадженнях.

Зокрема, у 2019 році ТОВ «УК Комфорт-Буд» проводила реконструкцію скверу на Покровській. Проєкт реалізовувався у рамках бюджету участі. Після завершення робіт з реконструкції території благоустрою з влаштуванням скверу, житомирські правоохоронці 11 лютого 2020 року відкрили кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України (Зловживання владою або службовим становищем), яке призвело до розтрати коштів під час реалізації проєкту бюджету участі. Тоді договір на 1,4 млн грн було укладено з управлінням капітального будівництва Житомирської міської ради.

За даними судового реєстру у квітні 2020 року суд дав дозвіл поліції на доступ до документів з робіт в сквері. Після цього в реєстрі судових рішень відсутня інформація про перебіг цієї справи.

Також Територіальним управлінням Державного бюро розслідувань, розташованим у місті Хмельницькому, у 2020 році здійснювалося досудове розслідування у кримінальному провадженні від 14 лютого 2020 стосовно привласнення, розтрата майна або заволодіння ним, шляхом зловживання службовим становищем.

«Відповідно до інформації УСБ України у Житомирській області ОСОБА_1, начальник Управління капітального будівництва Житомирської міської ради (далі - УКБ) діючи за попередньою змовою, зловживаючи своїм службовим становищем і використовуючи надані повноваження та можливості, запровадив протиправний механізм, пов`язаний з привласненням та розтратою бюджетних коштів. Згідно злочинного задуму, ОСОБА_1, налагодив протиправну схему з привласнення та розтрати бюджетних коштів, що полягає у завищенні вартості будівельних робіт (завищення вартості будівельних матеріалів та включення у суму робіт суми «відкату») та отриманні сформованої таким чином «різниці» від підрядників, а також неофіційному залученні до виконання робіт своїх людей», - йдеться у матеріалах справи.

У справі зазначається, що УКБ Житомирської міської ради залучало підконтрольні йому фірми: ТОВ «УК Комфорт-Буд», ТОВ «Укрбудкомплекс» та ТОВ «Полісся Міськбуд», директорами яких є товариші начальника управління.

Зокрема, у 2019 році УКБ перерахувало ТОВ «УК Комфорт-Буд» коштів в сумі 21,5 млн грн.

Встановлено, що сума «відкатів» від отриманих підрядниками коштів становить 5-7%, в окремих випадках сума розтрачених коштів на об`єкта будівництва перевищувала 50%.

У червні 2020 року Хмельницький міськрайонний суд задовольнив клопотання слідчого Першого слідчого відділу слідчого управління Територіального управління Державного бюро розслідувань та надав дозвіл слідчим слідчої групи на проведення обшуку.

Станом на зараз, інформацію про завершення досудового розслідування та передачу цієї справи до суду у відкритих джерелах знайти не вдалося.

ТОВ «УК Комфорт-Буд» засноване в січні 2016 року в Житомирі. Спеціалізується фірма на будівництві житлових і нежитлових будівель, статутний капітал - 1 тис. грн. Власниками фірми є Василь Ткачук та Олександр Петровський. Директором фірми є Станіслав Закірович Балакішієв, який на виборах 2015 року балотувався до Житомирської міської ради від Об’єднання «Самопоміч».

Нагадаємо, 17 червня на сесії Житомирської міської ради ухвалили рішення виділити кошти на реконструкцію та благоустрій скверів і тротуарів в різних районах міста. Зокрема на капітальний ремонт тротуарів по вул. Шевченка (в т.ч. виготовлення ПКД) - 1,8 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА 4 березня 2021 року опублікував намір укласти угоду з ТОВ «УК Комфорт-Буд» на реконструкцію лікувального корпусу в обласному протитуберкульозному диспансері Житомирської обласної ради під інфекційне відділення за 41,7 млн грн. Договір уклали 16 березня.

Про ТОП-7 «улюбленців» управління капітального будівництва Житомирської міської ради читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тротуар ремонт вул.Шевченка УКБ Комфорт-Буд тендер  
Матеріали по темі