Місто

До Дня Незалежності на стіні ліцею у центрі Житомира з’явиться символічний мурал – дівчина-Україна

19 August 2021, 10:55

До 30-ї річниці Незалежності України в Житомирі з’явиться новий мурал. Символічний малюнок прикрашатиме стіну ліцею № 25, що у центрі міста. Нині картина на етапі створення і до 24-25 серпня має бути завершена.

Про це Житомир.info 19 серпня розповів автор стінопису, місцевий художник Дмитро Краб.

«Героїня» картини – дівчина, яке є уособленням України.

«Картина присвячена Дню Незалежності. Це наш проєкт спільно з облдержадміністрацією. Закінчити плануємо 24-25 серпня. Площа муралу – 156 метрів квадратних. Зображуємо дівчину – то таке уособлення України в образі дівчини. Героїня буде обрамлена у мій фірмовий орнамент, тобто сюжет пропущений крізь призму мого стилю. Одним з елементів стане квітка-логотип до 30-ї річниці Незалежності. Її помістимо у центр композиції», – розповів художник.

Працювати над картиною митцю доводилося і вночі під освітленням проєкторів. Надалі малювати у темну пору доби не планують: художник сподівається, що завершити роботу вдасться до вказаної дати.

Відверте інтерв’ю з житомирським художником Дмитром Крабом – тут

Нагадаємо, у 2018 році житомирський художник Дмитро Краб працював над картиною «Трисвіт». Малюнок зобразив на стіні будинку на вулиці Покровській.

Як повідомляв Житомир.info, навесні 2015 року Дмитро Краб завершив вуличний мурал, присвячений тваринам, та розпочав роботу над проектом «Українська абетка міста», розрахованим на три роки. Під час цьогорічного Lesya Grand Fest у Новограді-Волинському житомирянин презентував мурал із зображенням Лесі Українки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мурал стінопис картина Краб День незалежності  
Матеріали по темі