Місто

Маки, соняхи, ромашки: житомирські діти намалювали рекордно велику картину про Україну

24 August 2021, 16:14

У Житомирі до Дня Незалежності понад 400 дітей разом намалювали найбільшу картину про Україну та встановили рекорд.

Про це 24 серпня повідомила пресслужба Житомирської міської ради.

«10-річна Анастасія Стецюк домальовуєхмаринки та ромашки. 12-річна Катруся Антоненко – мак. 11- річна Анна Антоненко – соняхи та поле. 9-річна Мар’яна Музичук – хмаринки та рушник… Це - останні дитячі замальовки до унікальної картини про Україну акрилом», – розповідають у міськраді.

Щоб встановити рекорд до 30-річчя Незалежності України, понад чотири сотні дітей упродовж двох днів згуртувалися над творчим процесом під керівництвом художниці Яни Сіхневич.

Представник Національного реєстру рекордів України Віталій Зорін оголосив результат. «Висота – 1 м 44 см, довжина 60 м 12 см. Житомир! Новий національний рекорд! Найбільша кількість символів України на картині, створеній дітьми, – 277!».

Отже, житомирські діти створили найбільшу картину акрилом про Україну. 50 полотен з окремими сюжетами композиційно об’єднуються в одну картину.

«Те, що ми тут бачимо, – це велике художнє досягнення… Це – найдушевніше картина. Бо діти не гналися за кількістю символів, а зображували те, що близьке їхньому серцю. Цей твір – це сюжет, який не переривається», – зазначив Віталій Зорін.

Калина, соняхи, мак, птиця, космос, літак «Мрія», хліб, рушник, пшениця, півень, курка, яблука, груші, Карпати, море, кораблі, пам’ятки архітектури, міста України – це далеко не всі образи-символи, які були запропоновані юним художникам. Та все ж давалася можливість змінювати ескіз.

Художниця, яка керувала процесом, каже: діти проявляли ініціативу, бажаючи домалювати ще щось. Так на полотнах з’явилися коти, борщ із ложкою, вареники, гарбузи, снопи та колоски.

«Те, що діти копали глибше, – важливо. Бо таким чином засобами образотворчого мистецтва виховуються патріотичні почуття у дітей», – тішиться Яна Сіхневич.

Десятирічні Герман Граф, Анастасія Голубенко, Анастасія Невідомська, Аріна Ковтунюк шикуються фотографуватися біля свого малюнку

«Ми намалювали Крим... Бо Крим – це Україна!», – в один голос впевнено відповідають діти.

До 20:00 год. 24 серпня картина експонуватиметься на майдані Соборному, опісля переїде на іншу локацію. Потому – буде проведено аукціон, а зібрані кошти спрямують на допомогу дітям, які її потребують.

Як у Житомирі відзначали 30-річчя Незалежності України, дивіться у фотодобірці та відеосюжеті

Нагадаємо, житомирських дітлахів запрошували до створення рекордної картини про Україну. Малювали 22 та 23 серпня 2021 року у Домі української культури.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: День незалежності картина рекорд діти  
Матеріали по темі