Місто

​«Житомиртеплокомуненерго» оголосило ще один тендер вартістю 36,3 млн грн на реконструкцію котельні по провулку Винокурному

2 September 2021, 13:18

Комунальне підприємство «Житомиртеплокомуненерго» Житомирської міської ради оголосило тендер з підвищення ступеню автоматизації та заміни окремих одиниць технологічного обладнання існуючої газової котельні РК-10. Очікувана вартість закупівлі - 36,3 млн грн.

Про це йдеться в закупівлі, оголошеній 1 вересня на ресурсі Prozorro.

За умовами тендерної документації, виконати роботи за адресою провулок 1-й Винокурний, 36-а, підрядник має до 1 жовтня 2022 року. Джерело фінансування - місцевий бюджет.

У технічних умовах зазначається, що даний проєкт розроблений з метою підвищення ступеню автоматизації та заміни окремих одиниць технологічного обладнання існуючої газової котельні та підключення нової ТЕЦ з органічним циклом Ренкіна, що генеруватиме додаткову теплову потужність у розмірі близько 5,3 МВт з температурним графіком взимку 90/70°С та влітку 65/35°С.

Також вказано, що підрядник має зробити повний комплекс робіт по реконструкції автоматизації та здійснити наступні заходи:

  • ув’язка теплообмінника відпуску теплової енергії від нової ТЕЦ з номінальною потужністю 5,2 МВт, що будується на території РК-10 (згідно окремого проекту 2877-F01-020041-ТМК);
  • встановлення насосу циркуляції води через котел – по одному на кожен із 3-ох котлів. Для підтримання постійної витрати води через кожен котел;
  • встановлення на подаючому трубопроводі всіх 3 (трьох) газових котлів запірної арматури з електричним приводом;
  • встановлення 4-х нових мережевих насосів;
  • встановлення групи циркуляційних насосів теплообмінника ТЕЦ, що розміщується в межах будівлі котельні;
  • встановлення нового підживлювального насосу котельні;
  • заміну запірної арматури на виході з котельні для кожного з контурів зовнішніх теплових мереж;
  • передбачити регулювання температури води на вході в котел для запобігання випадіння конденсату на хвостових поверхнях димового тракту;
  • розміщення нового баку запасу підготовленої води для підживлення на існуючому фундаменті за межами котельного залу. Об’єм 200 м3;
  • розміщення нових сепараторів шламу та повітря на зворотному трубопроводі кожної ділянки теплових мереж;
  • влаштування нової системи автоматизації для роботи з режимом кількісно-якісного ступеневого регулювання відпуску тепла споживача.

Тендерні пропозиції КП «Житомиртеплокомуненерго» приймає до 17 вересня, аукціон запланований також на цей день.

Зазначимо, це вже третя закупівля з реконструкції котельні РК-10. Комунальне підприємство «Житомиртеплокомуненерго» у травні 2020 року провело тендер на реконструкцію районної котельні РК-10, шляхом встановлення термодинамічної установки органічного циклу Ренкіна (паливо – тріска деревини). Перемогу у тендері отримало ТОВ «Спецтермомонтаж-Енерго». У червні 2020 року замовник та підрядник уклали угоду на 51,3 млн грн. Роботи мають бути виконані до 31 жовтня поточного року.

Опісля в червні того ж року, аудитори почали моніторинг закупівлі та виявили ряд порушень, зокрема порушення законодавства в частині складання форм документів у сфері публічних закупівель та не відхилення тендерних пропозицій, які підлягали відхиленню відповідно до закону.

У травні 2021 року замовник оголосив ще один тендер на реконструкцію цієї ж районної котельні. Підрядник мав приєднати до зовнішніх електричних мереж термодинамічну установку та автоматизовану систему комерційного обліку електричної енергії згідно нормативних документів. Підрядником знову стало ТОВ «Спецтермомонтаж-Енерго», уклавши у червні угоду на 14,6 млн грн. Роботи мають бути виконані до 1 жовтня 2021 року.

ТОВ «Спецтермомонтаж-Енерго» засноване в 2013 році в Києві. Спеціалізується фірма на будівництві житлових і нежитлових будівель, статутний капітал - 2 млн грн. Власником фірми є Онупрієнко Андрій Валерійович.

Нагадаємо, 29 червня 2021 року міський голова Сергій Сухомлин повідомив, що у Житомирі на завершальному етапі будівництво ТЕЦ по провулку Винокурному, а до вересня планують завершити всі роботи.

У серпні 2021 року мав приїхати до Житомира президент Володимир Зеленський на відкриття великої ТЕЦ.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2021 депутатам Житомирської міськради показали модернізовані котельні, теплові пункти та нову ТЕЦ на Богунії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: котельня ТЕЦ Винокурний тендер реконструкція ЖТКЕ  
Матеріали по темі