Місто

​У Житомирі в Тетерів знову потрапили нечистоти з каналізаційної станції, у водоканалі кажуть, що вийшло з ладу обладнання

18 September 2021, 11:59

У Житомирі вранці, 18 вересня, екологи зафіксували черговий скид неочищених стічних вод в річку Тетерів, бо на насосній станції водоканалу сталася аварійна ситуація.

Про це повідомила Державна екологічна інспекція Поліського округу

«КП «Житомирводоканал» продовжує здійснювати злочин проти природи

Сьогодні о 6 ранку на телефон «Гарячої лінії» Інспекції повідомили, що знову на ГКНС КП «Житомирводоканал» сталась аварійна ситуація, і як вже стало для цього підприємства нормою - розпочато скид неочищених стічних вод в річку Тетерів. Державні інспектори з охорони в навколишнього природного середовища Поліського округу знаходяться на місці події з метою фіксації скиду та відбору проб води для визначення в ній вмісту забруднюючих речовин та вжиття в межах повноважень відповідних заходів.Будемо тримати ситуацію на контролі та інформувати про подальші дії», - йдеться у повідомленні.

У водоканалі зазначили, що на головній каналізаційній насосній станції зламалось обладнання, яке перекачувало стоки на очисні споруди.

«Сьогодні на головній каналізаційній насосній станції міста вийшло з ладу обладнання, яке забезпечувало перекачування стоків зі станції на очисні споруди каналізації: о 3:00 було вимкнено головний насос унаслідок його некоректної роботи і запущено резервний, о 6:00 - з ладу вийшов і резервний. Наразі працівники водоканалу власними силами намагаються відновити роботу електродвигунів», - повідомляють на сторінці водоканалу у Facebook.

Нагадаємо, 7 серпня 2021 директор водоканалу Андрій Нікітін повідомив про аварійну ситуацію на головній каналізаційній насосній станції міста. Через аварію у Тетерів потрапили неочищені стоки, що спричинило загибель риби. Екологи та рибоохорона не радила купатися та ловити рибу в річці. Станом на 13 серпня ситуацію на каналізаційній станції нормалізували, але збитки ще підраховували.

16 серпня КП «Житомирводоканал» уклав угоду з ТОВ «Національний центр сталого розвитку» на послуги з надання експертного висновку щодо причин та наслідків виникнення аварійної ситуації на ГКНС м.Житомир. Вартість укладеної угоди – 47,3 тис. грн. Надати експертний висновок фірма має до кінця 2021 року.

19 серпня директор комунального підприємства «Житомирводоканал» Андрій Нікітін у програмі «Діалоги» на Житомир.info говорив про наслідки аварії на ГКНС, якість води з-під кранів та про перерахунок за брудну воду у серпні.

Як повідомляв Житомир.info, 31 серпня 2021 року у Житомирі зафіксували новий скид неочищених стічних вод з каналізаційної станції водоканалу в річку Тетерів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал нечистоти стоки каналізація аварія екологи  
Матеріали по темі