Місто

У Житомирі провели конкурс на визначення перевізників: хто які автобусні маршрути обслуговуватиме і чи з’явиться оновлений транспорт

21 September 2021, 13:20

У Житомирі 20 вересня відбувся конкурс на визначення перевізників на міських автобусних маршрутах. Про результати конкурсу зранку 21 вересня розповів начальник управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Костянтин Підпокровний.

Отож, нових перевізників на конкурсі не було, частина залишилась на старих маршрутах. За результатами конкурсу, найбільше маршрутів отримали перевізники ТОВ «САВ-ТРАНС» та ПП "Шеріф", а ось комунальному підприємству «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» дістався один маршрут - № 23 «Богунія-Комбінат силікатних виробів». Раніше ТТУ обслуговувало маршрути № 3, № 4 та № 7 (село Вереси).

«Маршрут № 23 отримав право працювати й буде укладений договір з нашим КП «ЖТТУ», тобто комунальні автобуси МАЗ будуть працювати з 2 жовтня, ми такий орієнтир беремо. По маршруту № 25 відбулись зміни, ви бачили, які автобуси у нас працюють протягом місяця великі, як раз перевізник «САВ-ТРАНС» також отримав право працювати на постіній основі на підставі постійного договору. Маршрут №1 в пакеті з №8 отримав право обслуговувати перевізник Іваницька. По іншим маршрутам, фактично, змін не відбулося. Новий маршрут, який у нас сформований №3 «Крошня-Богунія-Корбутівка» в пакеті з №4 також буде обслуговувати ПП «САВ-ТРАНС». Три пакети дане підприємство буде обслуговувати: шість автобусних маршрутів - це № 6, №3, №4, №10, №27, №25, №25-а і також № 7 (село Вереси), який був у пакеті з №25», – каже начальник управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Костянтин Підпокровний.


Нові великі автобуси з’являться маршрутах, які курсують на Крошню, інші перевірники лише частково оновили автопарк

«На 30-40 % автобуси подібного класу, які працюють, але по роках на декілька років молодше - це 2015, 2016, 2014 року автобуси задіяні», – – говорить Костянтин Підпокровний.

Договір на 5 років планують підписати лише з ТТУ, а іншими переможцями конкурсу на один та три роки.

«Більшість перевізників отримали договір на оди рік. Це всі перевізники, які подали автобуси, що не відповідають умовам конкурсу. Зокрема, це маршрути №5, № 11, № 33, № 44, № 37, № 8, № 1 . По цим маршрутам договір буде укладений терміном на один рік», – додає начальник управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Костянтин Підпокровний.

Затвердити рішення конкурсної комісії має виконавчий комітет, а запрацює нова автобусна мережа з 2 жовтня.

Також Костянтин Підпокровний проанонсував, що далі міська рада працюватиме разом з обласною адміністрацією над врегулюванням приміської автобусної мережі.

Як повідомляв Житомир.info, 4 серпня 2021 року члени Житомирського виконавчого комітету затвердили зміни в міській автобусній і тролейбусній мережах. Начальник управління транспорту та зв’язку Житомирської міської ради тоді зазначав, що внести зміни планують в тролейбусні маршрути, які курсують на Корбутівку та Богунію. А нова автобусна мережа передбачає часткові зміни схем руху на 14 автобусних маршрутах і запрацює з 10 вересня 2021 року.

13 вересня 2021 року начальник управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Костянтин Підпокровний пояснив, що нова автобусна мережа запрацює з 2 жовтня, а також нагадав, які маршрути зміняться.

Презентацію змін до міської транспортної мережі дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: транспорт перевізник конкурс маршрут  
Матеріали по темі