Місто

​«Житомирводоканал» попередив про зняття мораторію на відключення боржників і назвав будинки, мешканці яких винні за воду понад 50 тис. грн

22 September 2021, 12:45

В Україні знято мораторій на відключення споживачів комунальних послуг, що мають заборгованість.

Про це 22 вересня повідомили в пресслужбі КП «Житомирводоканал» і опублікували адреси багатоповерхівок, які мають найбільші борги за водопостачання та водовідведення.

«З 20 серпня 2021 року згідно з Законом України №1657-IX знято мораторій на відключення споживачів комунальних послуг, що мають заборгованість. Відповідно, водоканали отримали можливість відключати від водопостачання та водовідведення найбільш злісних неплатників. На жаль, серед наших абонентів є споживачі, які систематично не сплачують за послуги і накопичують борги. Ми завжди відкриті до співпраці зі споживачами, навіть тими, які заборгували великі суми коштів. Зокрема, ми пропонуємо реструктуризувати борг, звернувшись до відділу по роботі з боржниками Житомирводоканалу. Але у випадках, коли споживачі не йдуть на діалог і стають злісними неплатниками, ми вимушені будемо вдаватись до більш суворих заходів — відключення від водопостачання та водовідведення», - йдеться у повідомленні.

У «Житомирводоканалі» вже підготували список будинків-найбільших боржників.




Нагадаємо, 9 вересня водоканал повідомляв, що житомиряни боргують 53 млн грн за воду, з початку 2021 року через суд комунальне підприємство стягнуло 257 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 1 липня 2021 року загальна заборгованість населення за послуги водопостачання та водовідведення, надані комунальним підприємством «Житомирводоканал», становила 52,6 млн грн. Деякі абоненти мали понад 35 тис. грн боргу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал борг боржник відключення  
Матеріали по темі