Місто

​У Житомирі біля дамби зафіксували мор риби, у водоканалі кажуть: насосні станції працюють

23 September 2021, 20:28

Неподалік дамби в Житомирі 23 вересня був зафіксований мор риби.

У пресслужбі КП «Житомирводоканал» запевняють, що всі насосні станції працюють у штатному режимі.

«Поблизу дамби сьогодні було зафіксовано масовий мор риби. У зв'язку із ситуацією, яка склалася, для нас важливо сповістити громадськість стосовно того, що усі наші каналізаційні насосні станції працюють у штатному режимі. Працівники КП «Житомирводоканал» повідомили про ситуацію екоінспекцію, яка з'ясовуватиме причини загибелі риби. Завтра лабораторія поверхневих, зворотніх та стічних вод нашого підприємства моніторитиме ситуацію стосовно стану річки поблизу дамби», - зазначили у водоканалі.

Нагадаємо, через скиди КП «Житомирводоканал» неочищених стоків в річку Тетерів прокуратура розпочала кримінальне провадження.

Як повідомляв Житомир.info, 7 серпня 2021 директор водоканалу Андрій Нікітін повідомив про аварійну ситуацію на головній каналізаційній насосній станції міста. Через аварію у Тетерів потрапили неочищені стоки, що спричинило загибель риби. Екологи та рибоохорона не радила купатися та ловити рибу в річці.

9 серпня 2021 Житомирська міська рада підтримала звернення депутатів з вимогою провести розслідування несанкціонованого скиду з очисних споруд водоканалу в річку Тетерів та звільнення директора комунального підприємства. Також у даному зверненні передбачалось ініціювати міською радою порушення клопотання про відкриття кримінального провадження за статтею «Службова недбалість».

Станом на 13 серпня ситуацію на каналізаційній станції нормалізували, але збитки ще підраховували. 16 серпня КП «Житомирводоканал» уклав угоду з ТОВ «Національний центр сталого розвитку» на послуги з надання експертного висновку щодо причин та наслідків виникнення аварійної ситуації на ГКНС м.Житомир. Вартість укладеної угоди – 47,3 тис. грн. Надати експертний висновок фірма має до кінця 2021 року.

19 серпня директор комунального підприємства «Житомирводоканал» Андрій Нікітін у програмі «Діалоги» на Житомир.info говорив про наслідки аварії на ГКНС, якість води з-під кранів та про перерахунок за брудну воду у серпні.

31 серпня 2021 року у Житомирі зафіксували новий скид неочищених стічних вод з каналізаційної станції водоканалу в річку Тетерів.

У Житомирі вранці, 18 вересня 2021, екологи зафіксували черговий скид неочищених стічних вод в річку Тетерів, бо на насосній станції водоканалу знову вийшло з ладу обладнання. Аварію ліквідували упродовж 7 годин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: водоканал риба мор риби  
Матеріали по темі