Події

Нові деталі справи патрульного, який у Житомирі побив водія Peugeot: інший член екіпажу відлупцював пасажира цього ж авто

2 October 2021, 17:04

У ході розслідування справи щодо житомирського патрульного поліцейського, підозрюваного у перевищенні службових повноважень та побитті водія під час затримання стали відомі нові деталі. З’ясувалося, що інший член екіпажу патрульної поліції побив пасажира цього ж авто, який намагався заступитися за водія. Справу стосовно нього прокуратура скерувала до суду.

Нові подробиці 1 жовтня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Житомирською обласною прокуратурою 30.09.2021 скеровано до суду обвинувальний акт за фактом перевищення службових повноважень, що супроводжувалися насильством, болісними, і такими, що ображають особисту гідність потерпілого діями (ч.2 ст. 365 КК України)», – йдеться у повідомленні.

У прокуратурі нагадують: проводилося розслідування неправомірних дій працівників патрульної поліції, «внаслідок яких у нічний час 3 листопада 2020 мешканцю міста Житомира – водію транспортного засобу, зупиненого за порушення правил дорожнього руху, було спричинено тілесні ушкодження, що потребували невідкладної медичної допомоги та оперативного втручання».

Діям одного з учасників вказаних подій – заступнику керівника командира роти патрульної поліції – надано належну правову оцінку, обвинувальний акт стосовно нього наразі перебуває на розгляді суду.

У ході розслідування встановлено, що інший учасник побиття – член екіпажу патрульної поліції також умисно перевищив свої повноваження, безпідставно застосувавши до пасажира цього автомобіля фізичну силу.

Зокрема, чоловіка, який намагався завадити побиттю водія, горе-правоохоронець безпідставно штовхнув у груди, збив його з ніг, і вже лежачому завдав удар в обличчя.

Наразі обоє патрульних поліції за побиття водія та пасажира відповідатимуть в суді.

Досудове розслідування проводив другий слідчий відділ (з дислокацією у м. Житомирі) територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Хмельницькому за оперативного супроводу Житомирського управління внутрішньої безпеки ДВБ Нацполіції України.

Житомирська обласна прокуратура підтримуватиме публічне обвинувачення.

Примітка прокуратури: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, 10 лютого 2021 року в Житомирі молодшому лейтенанту патрульної поліції повідомили про підозру у перевищенні службових повноважень та побитті водія.

1 липня 2021 року пресслужба Територіального управління ДБР у м. Хмельницькому повідомила про завершення досудового розслідування щодо житомирського патрульного поліцейського, підозрюваного у перевищенні службових повноважень та побитті водія під час затримання.

Як повідомляв Житомир.info, вночі 3 листопада 2020 року в Житомирі стався конфлікт між поліцейськими та водієм автомобіля Peugeot, прокуратура розпочала два кримінальні провадження. Житомиряни в соцмережах аносували акцію протесту. Пізніше патрульні прокоментували конфлікт з водієм: поводив себе агресивно і порушував громадський порядок.

5 листопада під стінами ГУНП у Житомирській області активісти влаштували акція протесту проти протиправних дій поліцейських. Передумовою акції був конфлікт, що стався вночі 3 листопада між патрульними та водієм автомобіля, який поліцейські зупинили для перевірки документів. До протестувальників вийшов начальник ГУНП у Житомирській області Юрій Олійник. Він запевнив, що не збирається нікого покривати.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: побиття бійка патрульний поліцейський водій пасажир ДБР прокуратура перевищення повноважень  
Матеріали по темі